“Ne razmišljam o Srbiji, sada su mi na pameti samo Clippersi”

Preneseno sa: mozzartsport.com

Transfer u Los Anđeles Kliperse (još) nije doneo željeni rezultat za Bobana Marjanović, pošto i dalje čeka da dobije pravu šansu na parketu, kakvu i zaslužuje.

Dok Rivers mu je dao minimalni prostor za igru, baš kao i Sten van Gandi pre toga, a Boban je i ono malo vremena na parketu uspeo da opravda. Iako ne igra mnogo, Marjanović je prava zvezda među navijačima, a kolege sa specijalizovanog košarkaškog portala Eurohoops uspele su čak i nakratko da porazgovaraju sa srpskim centrom i tako saznaju kako mu je na novoj adresi.
“Dobro mi je, ali još bolje je kada igraš sa igračem iz svoje zemlje. Miloš (Teodosić) značajno mi je olakšao period adaptacije, pomogao mi je oko mnogo toga”, kaže Marjanović.

Srbi su ponovo u modi kada je NBA košarka u pitanju. Bogdan Bogdanović je nedavno osvojio nagradu za najboljeg aktera susreta mladih nada i prva je igla Sakramenta, Nikola Jokić dominira u Denveru, Miloš Teodosić ostavlja sve bolji utisak…
“Srbija ima odlične igrače. Poslednjih godina uradili smo mnogo toga dobrog na reprezentativnom nivou. Naša zemlja ima mnogo talentovanih košarkaša, a poznato je da Srbi imaju i dobre fudbalere, vaterpoliste i odbojkaše, iako smo mala zemlja”, podseća Marjanović.

Na pitanje – da li će igrati za Srbiju u kvalifikacijama u septembru Bobi je imao spreman odgovor:
“Ne razmišljam o tome trenutno. Fokusiran sam isključivo na pobede sa Klipersima”.

Marjanović je imao i posebnu poruku za njegov bivši klub – Crvenu zvezdu i njene navijače:
“Ostanite jaki”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*