Top 5: Učinak naših za 7/3 i 8/3/2018

1 Nikola Jokić

Od MVP izdanja, do klupe, pa natrag na MVP razinu. Dugačak je put prošao Jokić u samo nekoliko dana. Malone ga očito ne zna koristiti, jer ovakve predstave više nisu slučajnost. Protiv Kralja Lebrona Joker je odigrao nevjerovatan meč. Gađao fantastičnih 12/14 iz igre, te je ubacio 36 poena. Ovo mu je drugi najbolji poenterski učinak ove sezone, nakon Netsa kojima je utrpao 41 poen. Sjajnom koš učinku je dodao i 13 skokova, te 6 asista i tako zaokružio vrhunsku partiju.

2 Nemanja Bjelica

Kada Thibs da minute redovito dobije dobru partiju od Belog. No ovaj puta je premašio sva očekivanja i odigrao utakmicu karijere u NBA ligi. Dokazao je reputaciju najboljeg šutera Wolvesa te istorpedirao Kelte izvana ubacivši im 6 trojki iz 9 pokušaja. Na kraju je ukrcao čak 30 poena, tome je dodao i velikih 12 skokova, te bio glavni igrač Wolvesa u pokušaju stizanja Kelta. Nažalost prednost je bila prevelika, pa je utakmica karijere nažalost obilježena porazom.

3 Nikola Vučević

Okosnica napadačke igre Magica je još jednom upisao odličnu utakmicu. U borbi s Lopezom potpuno ga je izgurao iz reketa, te je Lopez postao prvi centar ikada koji je u 30+ minuta na parketu ostao bez skoka. Vuč je radio ogromne probleme Lakersima, konstatno se izvlačio van, te je odlično pratio suigrače iz drugog plana, a na kraju je ukrcao 24 poena uz 12 skokova. Nažalost bio je tragičar na kraju. Napravio je faul na Lopezu koji je hladnokrvno strpao bacanja za pobjedu.

4 Nikola Mirotić

No Davis no problem. Nikola je odigrao najbolju utakmicu u dresu Pelikana i tako bio jedan od glavnih razloga zašto je niz pobjeda još uvijek živ. Davis je iskrenuo zblog i nije mogao nastaviti utakmicu nakon samo 20-ak minuta, no onda je Mirotić dobio veću minutažu i u potpunosti je iskoristio. Napadački je sjajno nadomjestio Davisa, ubacio je 4 trojke iz 6 pokušaja i ukrcao 26 poena, te je dodao i 10 skokova za još jedan double double učinak.

5 Dario Šarić

 

Dario nastavlja po starom. Još jedna odlična utakmica s double double učinkom i vrlo dobrim šutom. Ubacio je 4 trojke i 7 pokušaja i bio konstanta prijetnja izvana. Nažalost statistku mu kvare izgubljene lopte, od kojih je jedna možda i presudila meč. Dario se zabio pod koš, te izbacio loptu koju je presjekao Richardson. Wade je zakucao na drugoj strani, te je Heat otišao na nedostižnu prednosti. No Dario je u globalu odigrao vrlo dobro i nastavio kontinuitet dobre forme.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*