Njihove ekipe igraju čvrstu, disciplinovanu i pravu mušku košarku!

Tim Heitman/NBAE via Getty Images

Izvor: Aktualac.net

Ne znamo tačno ko će uzeti nagradu Coach Of The Year, ali znamo ko sigurno neće – iako je imao fenomenalnu sezonu!

Trener Houston Rocketsa, Mike D’Antoni, trenutno predvodi svoj tim sa odnosom pobeda i poraza 54-14, što je ubedljivo najbolji rezultat u 51 godini istorije Rocketsa! Najbolji rezultat pre ovoga je imala generacija 1993/94 koja je imala 58 pobeda u toku cele sezone. Međutim, nikada u istoriji biranja trenera godine se nije desilo da neko uzme titulu dve godine zaredom, a D’Antoni je i dalje aktuelni nosilac tog zvanja.

Pored toga, samo su Gregg Popovich, Pat Riley i Don Nelson taj naziv dobili tri puta u toku karijere, a teško je očekivati da će se i Mike D’Antoni naći u tom krugu, a da pri tome njegove ekipe nijednom nisu igrale u finalu NBA! U 14 godina dugoj karijeri kao glavni trener samo je dva puta sa Phoenix Sunsima ulazio u finale Zapada.

Glavni favoriti prema tome su trener Toronto Raptorsa Dwane Casey i trener Portland Blazersa Terry Stotts, a zanimljivo je da su zajedno radili kao članovi stručnog štaba Dallas Mavericksa tri sezone. Ostaće upamćeno da je ekipa u kojoj je glavni trener bio Rick Carlisle kao druga najstarija u istoriji NBA osvojila titulu u sezoni 2010/11.

Casey već sedam godina vodi ekipu Toronta i ove sezone posle 69 utakmica imaju 52 pobede, što je procentualno gledano najbolji učinak u kratkoj istoriji Raptorsa. U poslednjih pet sezona svaki put je bio po jednom izabran za trenera meseca i na pragu 61. godine čini se da je idealno vreme za dobijanje ove nagrade.

Kako su “We the North” pokorili Istok

Drugi favorit je Stotts, trener Portlanda. Iako on nema istorijske brojke poput Caseya, sa ekipom kojoj niko nije predviđao ovako visoku poziciju uspešno drži treće mesto na Zapadu. Sa rezultatom 42-26 na 14 utakmica do kraja sezone već ima jednu pobedu više u odnosu na prošlu godinu.

Vrijeme je za Lillarda!

Ako bismo morali da dodamo i trećeg kandidata, to bi onda mogao biti trener Philadelphia 76ersa Brett Brown. Sixersi su pre dve godine imali katastrofalan skor od 10 pobeda u sezoni, dok su prošle stali na 28 pobeda. Sada već imaju 38-30 i drže šesto mesto na Istoku, a mogu da se umešaju i u borbu za treće mesto, što je svakako ogroman napredak u odnosu na prošlu sezonu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*