Cavsi bez trenera na neodređeno vrijeme

CavsNation

Nakon što je nedavno propustio utakmicu protiv Bullsa Lue je morao uzeti malo duže bolovanje. Glavni trener Cavsa izbivati će sa svoje dužnosti na neodređeno vrijeme zbog loše zdravstvenog stanja. Lue u posljednje vrijeme ima velikih problema s glavoboljama i nesanicom, te će ipak morati privremeno odstupiti sa svojeg mjesta. Umjesto njega glavni trener će biti Larry Drew, dosadašnji Lueov pomoćnik.

 

Nedavno je i glavni igrač Lebron izrazio zabrinutost za Luea. Cavsi su dobili slabašne Bullse, uz još jedno sjajno izdanje Lebrona Jamesa koji je po 70-ti put u karijeri postigao triple double (33 p, 13 sk, 12 as), i sjajnu rolu mladog hrvatskog centra Ante Žižića koji je kao starter dobio 20 minuta, postigao je 14 poena uz 6 skokova. Green je kao starter postigao 21 poena, a Clarkson kao rezervista 19 poena.

No, rezultat je bio u drugom planu zbog činjenice da Tyron Lue nije vodio meč u drugom poluvremenu zbog lošeg zdravlja. To je Lebron istakao posle meča:

Lu je bezuslovni kapetan našeg broda. I svi smo zabrinuti zbog njegovog zdravlja. To je mnogo važnije od košarka. Znamo da on radi sve kako bi ostao sa ekipom. Ovakav događaj nije nas iznenadio jer Tajron već neko vreme ima problem sa zdravljem. Ali svaki put kada ne bude na klupi situacija će biti kritična,” izjavio je Lebron.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*