Top 5: Učinak naši 16/3-18/3/2018

1 Goran Dragić

Protiv neugodnih Lakersa Heat je došao do vrlo bitne pobjede. Sada se svaka utakmica broji, a ukoliko Heat želi mirne duše ući u nekoliko posljednjih utakmica moraju pobjeđivati. Lakersi su im zadali velike probleme, no srećom Heat je imao Dragića. Čitavu utakmicu je radio ogromne probleme obrani Jezeraša, konstantno ih je probijao i bio agresivan, a najbolje je čuvao za kraj. U samom finišu, 15 sekundi do kraja pogodio je floater koji je donio 1 razlike Heatu, a na kraju taj koš se pokazao kao presudan.

2 Jusuf Nurkić

Okosnica obrane ponajbolje ekipe Lige i u ovoj utakmici je pokazao svoj značaj za ovaj tim. Juka je odigrao odličnu obranu, držao reket pod kontrolom pored Jordana i Bobana, obojice izuzetno snažnih košarkaša. Imao je do kraja 4 blokade, u 12 skokova, te je stigao ubaciti i 17 poena. Imao je sjajnu +- statistiku, te su Blazersi radili ogromnu razliku s njim u igri.

3 Nikola Jokić

U sramotnom porazu protiv Grizzliesa Jokić je bio najbolji igrač svoje ekipe. Kao i njegovi suigrači nije se proslavio šutom iz igre, imao je samo 5/15 pogođenih šuteva, no ostatak statističkih kategorija je solidno popunio. Nažalost Nuggetsi su izgubili meč i već su se našli u velikom zaostatku, te ukoliko žele do playoffa ovakve stvari se više ne smiju dešavati.

4 Nemanja Bjelica

Beli je sada već postao standardni član petroke Wolvesa i pruža vrlo dobre igre iz večeri u večer. Protiv Rocketsa Vukovi i nisu imali previše šanse, gubili su kroz čitav meč, a tek su na kraju uspjeli smanjiti razliku. Uz Rosea najveći plus u ekipi Wolvesa je bio baš Bjelica. Ubacio je 15 poena, te je imao jedan haklerski potez na nikom drugom do Chrisu Paulu. Na izvođenju mu je bacio loptu i leđa, te lagano prihvatio i zabio koš. Najbolji potez bilo kojeg igrača Wolvesa u ovoj utakmici.

5 Ante Žižić

Otkriće Cavsa ovako kasno u sezoni. Da su ga ranije krenuli koristiti možda sada i ne bi bili u ovakvim problemima. Ante je nastavio s odličnom i efikasnom košarkom, sjajno koristi dodavanja suigrača te ima besprjekornu egzekuciju. U ovoj utakmici je promašio samo 2 šuta, a bio je izuzetno agresivan na napadačkom skoku. Čini se da Thompson više i nije toliko potreban.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*