Koga bi Spursi trebali potpisati ovoga leta?

Sezona još traje i sve opcije su otvorene, ali utisak je da je jedna sjajna genercija San Antonio Spursa na zalasku, a da su pred franšizom veliki izazovi kako bi nastavili sa kontinuitetom i zadovoljili visoke apetite svojih navijača. A navikli su ih na to proteklih godina.

>>> Spursi na tankom ledu

Spursi ne samo da su rekorderi kada je u pitanju broj uzastopnih sezona sa određenih procentom pobeda i plasmanom u play off, već su svake godine neko na koga se vrlo ozbiljno računa kao na kandidata za prsten. Ova sezona je drugačija.

Pre svega zbog povrede koja je jednog od najboljih igrača lige Kawhi Leonarda udaljila od terena, a Kawhi je odigrao tek 9 mečeva, i još uvek je vrlo neizvesno hoće li se vratiti na teren. I u kakvom je stanju njegovo fizičko i mentalno zdravlje. I kako bi njegov povratak uticao na tim.

Leto velikih promena

Velike promene slede za franšizu. Ok, njihov najjači adut je uvek Greg Popovich. No, koliko i Greg može sa rovitim najboljim igračem i ključnim igračima koji su uglavnom ili veterani, poput Aldridgea (32), Gasola (38), Parkera (37), Gay (30), Ginobili (40), ili su još uvek u fazi sazrevanja.

Među deset igrača sa najvišom minutažom, a da pripadaju mlađoj generaciji, tu su samo Kyle Anderson (24) i Dejounte Murray (21), gde samo Murray dobija priliku da se gradi korz nastupe u prvoj petorci. Mladi play je ove sezone odigrao 73 meča, no učinak je skroman – 7.8 poena, 5.6 skokova i 2.8 asistencija.

Dakle, nužno je za Spurse da osveže roster, dovođenjem mlađih igrača. Podsetimo da su dva momka iz Srbije već duže vreme na radaru Spursa, i realno je da neko od njih dvojice ove sezone dobije priliku tokom Letnje lige:

Milutinovu priznanje u Grčkoj, a 2018. potpisuje milionski ugovor u NBA

Među igračima koji bi doneli razliku, i vrlo brzo bi se uklopili u Popovichev sistem, stranica Fadeway world navodi Zacha Randolpha i Kentaviousa Caldwell Popa. Iskusni krilni centar, koji trenutno nastupa za Kingse, prilgodljiv, sjajne leđne tehnike i šute, igrač je zadatka, momak sa mudima, koji bi i sa klupe značajno dopunio igru Spursa. Drugi je bek Lakersa, Caldwell Pope, koji i pored problema sa zakonom, ima odličnu sezonu u Lakersima. Ukoliko bi se ovoga leta Spursi ovoga leta odlučili za trade Greena i Rudy Gaya, koji su važni delovi mehanizma, ali bi se na tržištu mogli iskoristiti za dovođenje mladih igrača, Caldwell Pope bi mogao popuniti tu prazninu, a Anderson i Bertrans bi mogli dobiti vežu minutažu.

Da tome pridodamo i eventualne odlaske Gasola i Ginobilija u penziju, kvalitet bi svakako trebalo nadomestiti putem tradeova.

1 Trackback / Pingback

  1. Pogled ka Floridi - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*