Bez njega će teško u play offu!

Najnovija povreda, ovoga puta levoga kolena, kojoj je ‘kumovao’ saigrač Javale McGee, udaljiće Stepha Curryja od terena na tri sedmice, pokazali su rezultati magnetne rezonance. Sreća u nesreći za playa šampiona, ali i za desetkovani tim koji sa mnogo briga dočekuje play off bitke:

Teško će Warriorsima biti bez Stepha, kojeg sigurno neće biti do druge runde play offa. To je istakao o nekadašnji GM kluba, Larry Riley u čijem je mandatu Steph draftan:

“Warriorsi ne mogu da osvoje titulu ako Curry ne bude zdrav. Ako on nekako nestane ili dobije još jednu povredu, biće veoma teško za Warriorse da odbrane prsten, uprkos tome koliko će Durant biti sjajan. Ako Curry bude zdrav, ne vidim da su šanse bolje od 50-50, koje dele sa Houstonom.” 

Sve ovogodišne povrede

Curry je ove sezone propustio već 23 meča, a verovali ili ne lista njegovih povreda u samo ovoj sezoni je poduža – Steph ih je doživeo čak 7, od toga čak četiri puta bila je to povreda skočnog zgloba desne noge!

12. novembar, 2017, duel protiv Sixersa

Nakon sudara sa Benom Simmonsom, kojeg je pokušao optrčati, Curry je doživeo blažu kontuziju mošića na desnoj nozi zbog koje je pauzirao jedan meč.

26 novembar, 2017, Pelicansi

Povreda prsta ruke kada je pokušao da ukrade jednu loptu. Nije se vraćao u meč, ali je propustio još jednu utakmicu, a tokom narednih nosio je bandaž na povređenom prstu.

4 decembar, 2017, povreda članka desne noge

Curry je nezgodno iskrenuo skočni zglob desne noge tokom meča u New Orleansu, zbog čega je propustio narednih 11 mečeva.

10 januar, 2018, povreda članka desne noge

Curry je nakon povratka na teren vodio Warriorse u seriji od 5 uzastopnih pobeda u kojima je beležio 35.2 poena, no povredio se tokom šuterskog treninga zbog čega je propustio naredna dva meča.

2 mart, 2018, povreda članka desne noge

Prvi sudar sa ‘krvnikom’ mnogih igrača u NBA, uključujući i Kawhi Leonarda, i Stephov članak je ponovo stradao. Zaza Pachulia je bio gde ne treba, a Steph je samo nagazio na njega i ponovo iskrenuo već načeti zglob.

8 mart, 2018, povreda članka desne noge

Nedelju dana kasnije ponovo isti zglob, a Curry je iskrenuo protiv Spursa nakon što mu je šut bio blokiran. Nakon ovoga propustio je još šest mečeva, u kojima su Warriorsi zabeležili 2 – 4 učinak.

23 mart, 2018: povreda kolena leve noge

Stižemo do današnje povrede. U pitanju je druga noga, a krvnik je još jedan visoki igrač Warriorsa – Javale McGee:

Kako su Zaza i Javale udaljili ‘Ratnike’ od titule

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Još jedna povreda u taboru šampiona! - Ostatak Sveta
  2. Medo 'preti' Curryju! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*