Padaju “ćuskije” u Portlandu

Nakon što su dan prije dva Bogdanovića odmjerila snage u meču Kingsa i Pacersa, sinoć je bio red na centrima. Jusuf Nurkić i Boban Marjanović su igrali jedni protiv drugoga, te kao i Bogdanovići obojica su pružila odlične partije.Nurk je na kraju izašao kao pobjednik, te su Blazersi nastavili u dobrom ritmu, dok su Clippersima još više smanjenje šanse za doigravanje.

U posljednje vrijeme običaj je da igrači u Portlandu biraju pjesme prije utakmice, a ovaj puta red je pao na Nurkića. Kao i uvijek Nurk se odlučuje za domaće pjesme, a sada je izabrao nešto posebno za njega i Bobi. Padale su “ćuskije” u Portlandu, a Nurk i Bobi su čak zajedno i zapjevali na zagrijavanju, u društvu tek oporavljenog Galinaria inače bivšeg Nurkovog suigrača.

U redove Blazersa se vratio Lillard nakon što je propustio jednu utakmicu zbog rođenja sina, a čim se vratio proradila je konekcija između njega i Nurka. -“Jednostavno se razumijemo. I prije nego što akcija krene znamo što ćemo uraditi. Samo se pogledamo i sve već znamo.”-izjavio je Nurk o njegovoj suradnji s Lillardom. Bosanski bedem je na kraju ubacio najviše u ekipi, 21 poen a dodao je i 12 skokova te čak 4 blokade. Lillard je ubacio 17 uz 11 asistencija.

Boban je bio ponajbolji u svojoj ekipi unatoč ograničenoj minutaži. Rivers mu je dao samo 12 minuta, a Bobi je za to vrijeme ubacio 10 poena uz čak 9 skokova. Najviše je ubacio Sweet Lou koji je s klupe dodao 23 poena.

1 Trackback / Pingback

  1. Dok drugi prolivaju znoj, Bobi pleše! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*