Klupko se raspetljava

Ulazimo i u posljednje dane regularnog dijela sezone. Slobodno možemo reći da odavno nismo imali ovakvu borbu za playoff, pogotovo na Zapadu. Na Istoku su playoff mjesta već rezervirana, no još uvijek traje velika borba za pozicije i praktički nitko nije siguran osim prve dvije ekipe. Na Zapadu je slična situacija, s tim da i deveti Nuggetsi još uvijek imaju realne šanse za playoff, pa čak i deseti Clippersi. Sada je svaka utakmica bitna, a večeras igraju većina ekipa koje se bore za playoff.

Wild Wild West

Večer će otvoriti rivali s vrha Istoka. Prvoplasirani Raptorsi protiv Kralja Jamesa i Cavsa. Dosada je Kralj relativno lagano prolazio Raptorse u playoffu, no čini se da su Kanađani potpuno drugačija ekipa nego prošlih godina. Da bi se dokazali moraju to i potvrditi na parketu, a gdje ćeš bolje nego protiv (po)najboljeg igrača Lige. Cavsima gori pod nogama, iako imaju određenu zalihu Sixersi su u ogromnom naletu i morati će gledati da dobiju što više utakmica do kraja sezone, tako da za njih nema opuštanja.

Četvrti puta ove sezone snage će odmjeriti Thunderi i Warriorsi. Ovaj dvoboj će biti napet i zanimljiv sve dok su na suprotnim stranama Westbrook i Durant. Obojica se žele dokazati jedan drugom, pogotovo West, tako da sigurno imamo fantastičan duel pred nama. Warriorsi polako izlaze iz svojih problema s povredama, Currya još uvijek nema, no Klay, Durant i Green su natrag na parketu, a iako im pozicija ne visi te su osigurali drugo mjesto protiv Thundera je posebna utakmica. West i ekipa s druge strane još uvijek nisu baždareni na svojoj 4. poziciji, te do kraja sezone moraju biti 100% na svakoj utakmici.

Zaza umalo došao Westbrooka glave

Jokić i Nuggetsi su počeli igrati možda malo prekasno, no još uvijek imaju jako dobre šanse za playoff. Millsap i Jokić su napokon počeli igrati dobro u paru i to im je odmah donijelo nekoliko pobjeda. Njihova najbitnija utakmica će biti protiv Wolvesa koja im slijedi nakon večerašnjih Pacersa, te ako to dobiju imaju šansu  da se izjednače s Vukovima i zakompliciraju im život. Jednom da Nuggetsi nekom drugom zakompliciraju osim sebi…

Večer zatvaraju Spursi i Clippersi. Momci iz San Antonia su nam po ko zna koji puta dokazali da ih nikada ne treba otpisivati. Nanizali su nekoliko pobjeda, razbili su Rakete u nedjelju i sada mogu lakše disati. Imali su možda i najteži raspored od svih ekipe koje se bore za playoff, no rješili su ih na najbolji mogući način. Clippersima je ovo praktički zadnji vlak koji moraju uhvatiti kako znaju i umiju. Ukoliko izgube, a njihovi konkurenti pobjede bojim se da će Rivers i njegova ekipa ići ranije na odmor.

Spursima visi playoff?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*