“Trenutno sam fokusiran samo na Portland i playoff”

Malo po malo i naš Jusuf Nurkić je stigao do statusa ponajboljeg centra Lige. Talenat je uvijek bio tu, no nakon muka u Nuggetsima sada je u Portlandu napokon dobio priliku kakvu zaslužuje. Te ju u potpunosti iskoristio. Jedan je od najboljih obrambenih centara Lige, u napadu je razvio sjajnu kemiju s Lillardom i McCollumom, a iza njega je fantastičan mjesec. Blazersi su gotovo osigurali prednost domaćeg terena u playoffu i imaju velike šanse za prolazak prvog kruga.

Igrači mjeseca: Jusuf Nurkić i Dario Šarić

Nurkić je ovo posljednja godina njegovog ugovora, a Nurk će postati ograničeni slobodni igrač na ljeto. To u prijevodu znači da će Blazersi moći mečirati svaku ponudu koju Nurk dobije. Kada pogledamo kakav je utjecaj imao na ekipu, gotovo smo sigurno da će to i uraditi i da će potpisati Nurka na višegodišnji ugovor. Nedavno je Nurk dao i svoje mišljenje o tržištu slobodnih igrača.

-“Trenutno se ne zamaram s tim. Moje misli su sada fokusirane na Portland i playoff. Liga ko Liga, ovo je samo posao, a ja to pokušavam što više pojednostaviti. Ja ću igrati i odraditi svoje, a drugima ću prepustiti brige oko posla.”- izjavio je Nurk.

Nakon tri sezone s Nuggetsima, u Blazersima je godinu u pol. Već je prošle godine pokazao da će biti pravo pojačanje kada su Blazersi na njegovim krilima uspjeli uhvatiti posljednju poziciju koja vodi u doigravanje. Koliko je ekipa napredovala dovoljno govori da su Blazersi trenutno treći na Zapadu i da je playoff davno osiguran. Jedina stvar koja se promijenila u ekipi je to što je Nurk ovdje od početka sezone. Trenutno je na prosjecima od 14,3 poena, 8,8 skokova te 1,8 asista, a u defenzivi je još i bolji. U top 5 što se tiče zaštite reketa, a ima i gotovo 2 blokade u prosjeku.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*