Top 5: Učinak naših za 8/4 i 9/4/2018

1 Nikola Jokić

Najbolji kada je najpotrebnije. Jokić je osvojio nagradu za Igrača nedelje Zapadne konferencije, a već u idućoj utakmici potvrdio svoj status. Fantastičan triple double učinak protiv Blazersa u najbitnijoj utakmici sezone dosada. Ovim TD učinkom je prestigao Olajuwona i postao je Europljanin s najviše TD učinaka. Obrambeno je solidno odradio posao, čuvao je Aminua većinu vremena, a napad je bio na standardno visokoj razini. Kako nije morao biti pored Nurkića skupljao je skokove, te ih na kraju na svom kontu imao čak 20.

2 Jusuf Nurkić

Prošlogodišnji krvnik Nuggetsa je umalo bio koban i ove godine. Nurk je odigrao sjajnu utakmicu, grindao je pod oba koša i bio najbolji igrač u svojoj ekipi. Ovaj puta on nije dobio pomoć svojih suigrača Lillarda i McColluma koji su odigrali prosječne mečeve. U napadu je koristio to što ga je čuvao niži Millsap, dok je u obrani skupljao skokove kao od šale. Na kraju je ubilježio monstruozan double double učinak sa 20 poena i 19 skokova.

3 Nikola Mirotić

Iako je u prethodnoj utakmici nezgodno stao i činio se kako bi Nikola mogao propustiti koju utakmicu, već u idućoj se vratio. I odigrao izvanredan meč. Fantastičan double double učinak za Mirotića, ušao je u odličnu formu taman pred playoff. Ubacio je 24 poena uz 4 pogođene trojke, te je dodao velikih 16 skokova na svoj konto i Pelikani su osigurali doigravanje.

4 Nikola Vučević

Za Orlando je sezona davno završila, no Nikola nastavlja pružati dobre partije. Ovaj puta su teško nastradali od Bucksa koji se bore za što bolju poziciju, no Vučević je pružio i više nego dobru partiju. Gotovo triple double učinak za Vuča, falilo mu je samo 3 dodavanja, a osim odličnog napada odigrao je i dobru obranu te čak 3 puta blokirao igrače Bucksa.

5 Dragan Bender

Napokon smo dočekali jednu dobru utakmicu od Bendera. Nekako se uklopio u sivilo Sunsa krajem sezone i pružao je loše partije. Protiv Ratnika je odigra jako dobro ubilježio je moćan triple double učinak sa po 14 poena i skokova. Šut za tri ga baš i nije služio, ubacio je samo 2 trojke iz 7 pokušaja no u globalu solidna partija za Dragana.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*