Povratak “Pametnog” pokrenio Kelte

marcus smart
ESPN

Trebao je biti spreman tek za 6. utakmicu, no Marcus Smart je dobio odobrenje i zaigrao je u ovoj utakmici. Upravo on je donio ključan impuls u ovoj pobjedi Kelta koji su sada korak bliže prolasku i duelu s Procesom iz Phile.

Utakmica je očekivano bila prava rovovska bitka, nadmudrivanje Stevensa i Pruntya. Brad je hrabro počeo utakmicu s Ojelejeom umjesto Baynesa na centru, i to se pokazalo kao puno pogodak. Upravo je obrana bila ključe ove utakmice. Ojeleje je limitirao Giannisa koji je uputio samo 11 šuteva iz igre, a na kraju je imao za njega skromnih 16 poena. Do ove utakmice Bucksi su imali najbolji postotak šuta od svih ekipa u playoffu, šutirali su preko 50%, no ovu utakmicu su bili kriminalni. Obrana Bostona ih je svela na samo 37% šuta iz igre i u pravoj rovovskoj bitci izvukla pobjeda.

Kelti su u nekoliko navrata imali veću prednost, no Bucksi su se uvijek vraćali. Prvoj u trećem periodu kada su napravili 12-2 seriju, a onda i u posljednjoj četvrtini kada su sa 16 razlike došli na samo 4 poena zaostatka. Onda je povratnik Smart dao sjajan pas za Horforda koji je odbio taj napad. Bucksi su poslije toga uspjeli doći na samo 3 razlike, no Kelti su smirenim izvođenjem bacanja uspjeli privesti utakmicu kraju.

Horford je i u ovoj utakmici bio vođa ove ekipe u napadu. Ubacio je 22 poena uz 16 skokova, a dobru utakmicu je odigrao i Rozier koji je dodao 16 poena uz 5 dodavanja. Smart je u prvom nastupu u posljednjih nekoliko mjeseci bio odličan. Ubacio je 9 poena, uzeo 5 skokova, podijelio 4 asista i udario čak 3 blokade.

Giannis je bio na rubu triple double učinka, ubacio je 16 poena, dodao 10 skokova i imao je 9 asista. Middelton je bio najbolji strijelac sa 23 poena, a probuđeni Parker je s klupe dodao 17.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. NBA play off 2018: Rezultati, izveštaji, analize - Ostatak Sveta
  2. Cavs vs Warriors: Put do finala 2018 - KOS magazin

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*