NBA Hrvatska već ovoga leta?

Za reprezentaciju Hrvatske kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2019 nisu dobro počele. Već nakon dva kvalifikacijska prozora Hrvatska je smenila izbornika.

>> Zašto smo usrani!?

Sa jednom pobedom i čak tri poraza, Hrvatsi se nalaze na poslednjem mestu svoje kvalifikacijske grupe:

Kako stvari stoje, stvari bi se već mogle promeniti ovoga leta, tokom trećeg prozora kvalifikacija krajem juna, 2018. Hrvatska je dobila novog selektora, Dražena Anzulovića, a on se u razgovoru za Sportske novosti osvrnuo se na NBA igrače i njihov nastup na kvalifikacijama za SP u Kini. Dobro je što su svi igrača izrazili želju za igranjem, a gotovo da je siguran nastup trojca – Darijo Šarić, Dragan Bender i Ivica Zubac.

„Oko Šarićeve želje za igranjem za reprezentaciju, tu nema nikakvog spora, niti će NBA blokirati njegov nastup. Bender je željan igranja za Hrvatsku i stavio se na raspolaganje, a Lakersi se slažu da Zubac debitira za seniorsku reprezentaciju“, rekao je Anzulović.

Probleme sa ugovorima i statusima imaju Bojan Bogdanović, Mario Hezonja i Ante Žižić:

„Indiana ima opciju ‘pokupiti’ Bogdanovićev ugovor za sljedeću sezonu, a ako to ne naprave, on neće smjeti igrati. Ne sumnjam da su u Indiani dovoljno pametni da ga zadrže. Trebali su ga već ‘jučer’ potvrditi. Mi čekamo rasplet.“

I dok Hezonja također čeka novi angažman sa Žižićem je najteža situacija jer mu u ugovoru stoji da mora igrati Letnju ligu.

1 Trackback / Pingback

  1. Bojan stiže u pomoć, Dule objavio spisak - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*