“Kako zaustaviti Lebrona” – by Mamba

Copyright 2015 NBAE (Photo by Juan Ocampo/NBAE via Getty Images)

Već smo dosta puta pisali kako se jedna košarka igra u regularnoj sezoni, no da za playoff vrijede “neka druga pravila”. Čovjek koji to najozbiljnije shvaća je sigurno Lebron James. Ove godine je nevjerovatno kako igra u playoffu. Praktički bez greške, bilježi fantastične brojke, a sudar protiv Stevensa i Kelta će biti prava poslastica.

Svojom igrom u playoffu Lebron je praktički smijenio Caseya s mjesta trenera Raptorsa. Okej, nije direktno utjecao, no nemoć Raptorsa posljednjih nekoliko godina protiv Kralja su sigurno imale ulogu u ovom otkazu. Tako da su Casey, Raptorsi, pa i većina Istočne konferencije već potpisale kapitulaciju pred Kraljem. Kao da se pretplatio na titulu najboljeg na Istoku, već nekoliko godina Lebron i Cavsi suvereno vladaju. Pa čak i kada se čine da će ispasti (kao ove godine) Lebron ubaci u brzinu više i tu je kraj priče.

Stiže zamjena za trenera godine

Posljednji igrač koji je mogao ovako dominirati nažalost više ne igra košarku. Povukao se sa 60 poena u posljednjoj utakmici prije nekoliko godina, a sada je preuzeo ulogu TV analitičara. Naravno, Kobe kao Kobe to radi na svoj jedinstven način. Nedavno je lansirao svoju emisiju, gdje secira igru nekog igrača ili ekipe, te ukazuje na greške. Na tapeti je bio Mitchell, koji je objeručke prihvatio kritiku.

“Nisam bio Kobeov fan, sve dosada”

Kobe je sada gostovao na FOX Sports Radiu i slično kao u svojoj emisiji analizirao Lebrona – i predložio način, tj kako pokušati zaustaviti Lebrona. -“Prvenstveno, moraš ga spriječiti da ide u lijevu stranu. Svaki puta kada zabije neki veliki šut Lebron ide u svoju lijevu stranu. Nevjerovatan je kada treba zadriblati lijevom rukom, stati i šutnuti loptu. To je znači prva stvar koju moraš napraviti. Nevjerovatno je kako, svi ti teški šutevi dolaze preko desnog ramena, ili kada zadribla u lijevu stranu. Tako da bi ja na Vašem mjestu onemogućio lijevu stranu Kralju.”- jasan je bio Kobe.

Čisto za usporedbu, pobjednički koš protiv Raptorsa – zadriblao je na lijevu strani i bacio floater…

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*