“Ako ne igraš obranu – sjedi!”

Jedan od ključnih ljudi u prolasku prvog kruga za Cavse je bio Tristan Thopmson. Iako u prvih 6 utakmica nije imao značajnu minutažu, u posljednjoj sedmoj je pokazao što zna. Energijom je držao Cavse u igri i bio glavni pomagač Lebronu. U napadu je uzimao skokove, dok je u obrani imao možda i ključnu blokadu u posljednjoj četvrtini. Raptorsi su Raptorsi, to je Lebron sam riješio, no Tristan se ponovo muči protiv Kelta, kao i čitava ekipa Cavsa.

Prolećno buđenje ‘lava’ i Tristanovo ‘NE’

Najveći problem Cavsa u ovoj seriji je energija. Igraju bezvoljno, obrana pušta na sve strane, a Kelti to maksimalno iskorištavaju. U napadu ne mogu ništa kompenzirati, jer imaju očajne šuterske postotke, čak i iz otvorenih situacija. -“Moramo pričati. I igrati obranu. Ako ne želiš pričati i igrati – sjedni na klupu.”- jasno i glasno je rekao Tristan.

Ovo je zapravo jedina stvar što ih može izvući protiv ovakvog Bostona. U utakmici broj dva su imali prednost, igrali su solidno, no čim je intenzitet obrane pao Kelti su se vratili. Cavsi su upali u rupu i nisu se mogli izvući i sada se nalaze u teškoj situaciji. -“Igraju jako i s puno tempa. Ja to volim. Mislim da i grad Boston voli takve igrače. To pokreće grad.”- dodao je Tristan od Keltima.

Iduća utakmica je utakmica odluke za Cavse. Ako Boston uzme tu utakmicu i odu na 3-0, čak ni Lebron ih ne može spasiti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*