Najžešći Bad Boy

Ron Artest aka Meta World Peace

Ron Artest je na vrhuncu svoje karijere, dok je nastupao za Pacerse, bio klasni odbrambeni igrač. No, mnogi zaboravljaju njegov talenat u napadu. Kada je trebala napadačka produkcija Ron je uvek bio tu. Šteta samo što je često “upadao u nevolje”… Nevolje koje su se svodile na provokacije, kavge i vrlo brutalne tuče, kao što je bila ona u Detroitu, kada je Ben Wallace bio odlučan da ga pošalje na ‘večna lovišta’. Sigurno nezasluženo, ali taj prgavi karakter koštao ga je samo jednog nastupa na All Staru.

Ben Wallace

Big Ben je bio jedan od najčvršćih i najboljih defanzivnih igrača u NBA. Sa Detroitom je osvojio šampionski prsten 2004. godine. Četiri puta je bio najbolji defanzivac sezone i četiri puta je učestvovao na All Star susretu, a pet puta je bio u najboljoj odbrambenoj petorci lige. U NBA je došao mimo drafta, kada je 1996. godine potpisao za Washington. Njega je 1991. godine otkrio u kampu bivši košarkaš Charles Oakley i preporučio ga je svom bivšem koledžu Virgina.

Dennis Rodman

Bio je osveženje u timu ‘loših momaka’ Detroit Pistonsa. Odličnom igrom u odbrani uspeo je da uđe u najbolju defanzivnu petorku lige i pre nego što je zaigrao u prvih pet sopstvenog tima, a kasnije je poneo i titulu najboljeg defanzivca cele NBA lige. Nakon osvajanja prve titule, i odlaska Mahorna, dobija više priliku za igru.Kada mu se Mark Aguirre požalio zbog minutaže, Daly mu je pokazao na Dennisa Rodmana koji je upravo trenirao i rekao mu: “Nisam ja tvoj problem. No pravi problemi sa Rodmanom i njegovim eksentričnim ponašanjem, počinju nakon odlaska iz Detroita. Zakačio se i provocirao je mnoge. Kompilacija njegovih svađa i fightova zauzela bi značajnu minutažu.

Bill Laimbeer

Košarkaš po kojem je nazvana videoigra za Nintendo: Bill Laimbeer’s Combat Basketball, bio je najprljaviji i najgrublji član ‘loših momaka’, potiče iz milionerske porodice. Jedini koji su ga voleli bili su navijači Pistonsa, a od njega su zazirali i saigrači i davali su svoj maksimum kako ne bi bili na meti njegovih opakih pogleda. “Prljavi“ Bill je u NBA stigao preko Evrope, a svojim fanatizmom je postao najbolji skakač tima, četvorostruki All-Star igrač i prvak u provokacijama. Imao je dobar šut za distance, pa i za tri poena. Ostaje priča kako je NBA legend Mosesa Malona povukao za zaštitne naočare i pustio ih. Redovno je udarao Michaela Jordana, Magica, Kareema, Larry Birda, McHalea, Parisha i sve najbolje igrače protivničkih ekipa.Dobio je batine od Barkleya i Parisha, pretili su mu ubistvom van terena. Zbog loše reputacije dan danas ne može da nađe angažman u NBA.

Rick Mahorn

Mahorn je bio igrač iza kojeg se ostatak ekipe krio kada pretjeraju u grubosti. Bill je započinjao kavgu, a tuču je uglavnom završavao Rick Mahorn. Mahorn i Jeff Ruland su noseći dres Washington toliko tukli u reketu da su dobili nadimke MekPrljavi i MekPodli. Nakon osvajanja prve titule Mahorn je morao biti poslat na ekspanzijski draft za Minnesotu iako se generalni menadžer McClosky svim silama borio protiv toga.

Charles Barkley

Definitivno najveći trashtalker NBA lige ikada, svoj jezik ne zatvara ni dan danas. Kada je jednom prilikom bio na sudu zato što je izbacio čoveka s prvog kata, sudac je nakon presude u kojoj je Charles proglašen krivim upitao da li mu je žao. Sir odgovara u svom stilu: “Žao mi je samo što nismo bili na višljem katu!” I na terenu se nikada nije bojao obračuna, u početku karijere je srušio grubijana Lambieera, a kasnije se okomio i na Shaqa. Uvek je govorio šta misli i nikad se nije skrivao, možda je i to razlog zašto je bio toliko popularan i zašto ga svi tako volimo.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*