Hrabro srce Gardena!

Hoopshype

Celti su dobili Cavse, 96 – 83, i poveli sa 3 – 2 u seriji, i nadomak su velikog finala. Prvog nakon 8 godina, u finalnih okršaja sa Lakersima. I tačno 10 godina nakon velikog šampionskog pohoda 2008. kada su ih Pierce, Garnett, Rondo, Allen popeli na košarkaški vrh.

I to bez Haywarda i Irvinga, trebali to ponavljati.

Jason Tatum je ponovo izdominirao ovaj meč. Momak koji je nedavno izabran u prvu petorku NBA debitanata odigrao je jednu od najboljih utakmica karijere, i koju je završio s 24 poena (7/15 iz igre), sedam uhvaćenih lopti i po četiri asistencije i ukradene lopte, uz dve blokade!

Pratio ga je Al Horford sa double double učinkom od 15 poena i 12 skokova. Brown je ubacio 17 poena, ali uz realizaciju šuta iz igre 4/15. Loše šutersko veče je imao i Rozier, koji je upisao osam poena (3/15FG), po šest skokova i asistencija i tri ukradene lopte.

Po ko zna koji put u tekućoj sezoni Lebron James bio je usamljen. On je upisao 26 poena, 10 skokova i pet asistencija, uz šest izgubljenih lopti. Ali, ostatak startne petorke Kavsa je upisao samo 24 poena, uz realizaciju šuta iz igre 8/27! Posebno je loš bio JR Smith koji je na 3 utakmice u Bostonu postigao svega 6 poena, uz šut za tri – 0 od 11!

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Ipak je on samo čovek... - Ostatak Sveta
  2. Zeleno finale ili majstorica? - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*