Cleveland u finalu, Lebronova osma uzastopna borba za prsten!

NBA.com

Lebron je ‘Kralj’ Istoka. Po osmi put uzastopno, četvrti put sa Cavsima, plasirao se u veliko finale. Kada je bilo najvažnije Lebron i Cleveland pokazali su zrelost i naneli mladom timu Celta poraz na domaćem terenu, 87 – 79, i tako slavili sa 4-3 u finalnoj seriji Istoka. Boston nije uspeo ni drugu godinu zaredom, no pred ovim mladim timom velika je budućnost. Svi se slažemo da je drugačiji bio ishod ovog duela, ne bi bilo nezasluženo.

No, tako nije mislio Lebron James. Košarkašk sa druge planete, koji neverovatno igra ovaj play off. Sinoć je izdominirao, nije uzeo niti minute odmora, a za to vreme postigao je 35 poena, 15 skokova i devet asistencija i time odveo Cleveland u novu borbu za titulu. Četvrti put uzastopno. I to sa kakvim timom, po mnogima – ispodprosečnim.

Sinoć nismo gledali Kevina Lova, no iskusni Jeff Green pokazao je da je igrač za velike zadatke – završio je meč sa 19 poena i 8 skokova, a pogodio je kada je bilo najvažnije – trojku u samom finišu meče kada su Celti pretili da sustignu rezultat. JR Smith je završio utakmicu sa 12 poena i 4 skoka, a Thompson sa 10 poena i 9 skokova.

 

Jason Tatum je nastavio sa sjajnim igrama. I sinoć je brojao preko 20, završio je sa 24 poena i sedam skokova, dok je Al Horford postigao 17 poena, četiri skoka i tri asistencije. Brown je završio sa 13 poena i šest uhvaćenih lopti, dok je Rozier meč završio sa svega 4 poena, u 0 od 10 za tri poena! Ovo forsiranje šute definitivno se odrazilo na igru i rezultat Celta.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Je li Terry sebi ovim kupio izlaznu kartu iz Celta? - Ostatak Sveta
  2. Pre 6 godina se borio za život, sinoć je bio junak Cavsa - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*