Cirkus ponovo kreće, stari ‘znanci’ kreću u lov na prsten!

Još jednom pišemo isti tekst u otprilike isto vrijeme kao i prošle godine. Prošle godine je bilo prvi put u povijesti da imamo Finale 3 godine zaredom, a ove će logično biti i prvi puta da imamo isto Finale 4 godine zaredom. Cavsi i Warriorsi su se opet našli na kraju puta, no ove sezone je bilo dosta problematičnije nego prošle. Pogotovo za Cavse koji su se dva puta “provukli” u sedmoj utakmici. Iako se čini da prvaka već znamo, i dosada sam mislio da Lebron nije dovoljan za osvojiti Istok. I gle čuda, kako sam se prevario, tako da je moguće i da se sada varam. Lebron će sigurno pružiti dostojan otpor, no ovaj puta stvarno sve ovisi o njegovim suigračima.

Let the game begin!

Put do Finala

Lebronov i Clevelandov put od Finala je bio posut drvljem i kamenjem. Za razliku od prošle godine kada asu se prošetali do Finala, ove sezone su gotovo ispali na prvoj prepreci. Pacersi i Oladipo su igrali hrabru i vrlo dobru košarku, te su namučili Lebrona. Došli su do sedme utakmice u kojoj je standardno dobar bio Lebron, no pojavio se i Tristan Thompson, te na trenutke Kevin Love i to je bilo dovoljno za prolaz.

Raptorse su smazali za doručak kao i obično. Čistih 4-0 za Cavse i još jedan pokazatelj da su kompleksi gadna stvar. Na kraju im stiže jedno od najvećih iznenađenja playoffa, Boston Celtics. Ovo će tek biti izazov za Cavse. Iako oslabljeni za neigranje dva glavna igrača, Boston je uzeo prve dvije domaće utakmice. Poveo 2-0, no Kralj nije paničario. Iduće dvije su pak pripale Cavsima, a sve do posljednje sedme utakmice domaćin je dobio svoje utakmice. Samo onu najbitniju nije. Lebron je odigrao čitavu utakmicu, ubacio 35 poena uz 15 skokova i 9 dodavanja i neutralizirao Kelte, te izborio još jedno Finale.

Ratnici s druge strane nisu imali toliko problema, sve do Finala Konferencije. Prvi krug im je donio oslabljene Spurse koji su uspjeli samo ublažiti poraz i dobiti jednu utakmicu. Ratnici nisu dopustili više. Drugi krug je bio praktički uigravanje Currya u ekipu, a Pelicansi su također uspjeli doći do jedne pobjede. Tako s ukupnih 8/2 Ratnici su došli do Konferencijskog finala.

Tamo je bilo sve osim laganog. Rocketsi su im pružili pravi otpor. Iznenadili su ih u drugoj utakmici u Oracle Areni, te tako poništili break Ratnika. Odmah iduću na krilima Paula i fanatične obrane dolaze do 3-2 vodstva, no Rakete su tu utakmicu ostali bez Paula. Kasnije će se pokazati da ga nema do kraja ove serije. To je bio nenadoknadivi gubitak za njih, te Ratnici u iduće dvije utakmice uspijevaju preokrenuti rezultat.

Cavs vs Warriors: Put do finala 2018

Key players

Naravno ključni doboj će biti onaj Duranta i Lebrona, no to smo odlučili staviti u poseban tekst. Tako da ćemo se ovdje baviti igračima koji bi mogli biti x-faktor u ovoj seriji. Što se tiče Cavsa tu nema dileme, ostatak ekipe mora proigrati i mora igrati svaku utakmicu. Bez iznimaka. Dakle Love se mora vratiti nakon potresa mozga i pružiti svojih standardnih 20+10, Green i Hill prenijeti formu sa domaćeg parketa na gostujući, a Tristan i Nance i dalje unositi puno energije kada uđu na parket. U jednom davnom vremenu ove sezone, Cavsi su imali čak i jednu od najboljih klupa Lige. Istina, nije dugo trajalo, no pokazali su da mogu igrati na jednoj višoj razini. Sada to moraju pronaći, jer sam Lebron sigurno nije dovoljan da dobije ovakve Warriorse.

Pre 6 godina se borio za život, sinoć je bio junak Cavsa

U redovima Ratnika najviše će se očekivati od Currya. Proigrao je kako je seriju protiv Rocketsa išla prema kraju, no vidi se da to još nije to. U obrani su ga konstatno napadali i kada bi on dobro reagirao tijekom čitave utakmice, Warriorsi bi dobijali meč. Sada će sigurno ponovo biti tako. Doduše njemu će biti lakše jer ga neće napadati Paul i Harden, već Smith i Hill, no opet Curry mora biti oprezan. Također morati će isporučiti svoju “dozu trojki” i u napadu. Također tu možemo ubrojiti i Klaya koji je imao neka loša izdanja protiv Raketa. Onda su Ratnici redovno gubili svoje mečeve. Tako da bi ovaj bekovski par mogao biti presudan za ovu seriju. Ukoliko odgovore na izazov onako kako znaju, Cavsima nema spasa, ukoliko i dalje nastave promjenjivu formu, Kralj će to sigurno znati iskoristiti.

Klay gađao i pogađao za majstoricu!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*