Da li je ovo kraj?

StarSport

Košarkaški Crvene zvezde odbranili su titulu šampiona Srbije, nakon što su u reprizi prošlogodišnjeg finala pobedili FMP. Sinoć je bilo 97 – 88 za 3-0 u seriiji. Ovaj trofej posebno će pamtiti kapiten tima sa Malog Kalemegdana i reprezentativac Srbije Branko Lazić koji je postao igrač sa najviše osvojenih pehara u istoriji kluba.

No, navijače Zvezde i ljubitelje košarke generalno brine jedna stvar. Uoči finalne serije postojao je nagoveštaj da bi ova utakmica mogla da budei poslednja igračka u karijeri Pere Antića.

Priča Pere Antića

Makedonski centar, jedan je od najboljih, najtrofejnijih i najiskusniji košarkaš ovog sastava, koji je u karijeri osvajao Evroligu, potom igrao za sjajnu generaciju Atlanta Hawksa u NBA, vratio se u Evropu pod okrilje Željka Obradovića, da bi se potom vratio u svoj omiljeni klub.

Možda bi ovo bio najlepši oproštaj od omiljenog dresa, sa titulom prvaka. Tokom svojih prvih nastupa za Zvezdu, od 2005. do 2007. godine, Antić nije uspeo da osvoji titulu prvaka Srbije jer je tih godina njegov tim bio u senci Partizana.

Sezona je sada gotova, a navijači kluba sa Malog Kalemegdana su širom otvorili uši da vide šta će telo reći Peri, a on onda preneti svima njima.

Iako je igraokao rookie u NBA, sa punih 30 godina on se vrlo brzo uklopio u način igre. Stigao je u već formiranu i snažnu ekipu Atlanta Hawksa. Već na samom početku je pokazao da nije klasičan rookie, već izrađen igrač. Logično, jer Pero je stigao u NBA sa gomilom iskustva i trofeja u Europi. Isto tako nije imao tretman rookiea u Hawksima. Odmah je postao bitan član rotacije. Veoma snažan i iskusan igrač s odličnim šutom za tri brzo je postao jedan od glavnih igrača s klupe Hawksa.

Ne kači se s Perom!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*