Problemi u Čoporu

Sezona Wolvesa je usprokos izborenom playoffu bila razočaravajuća. Mogli su puno više, no na kraju su se morali pomiriti sa ispadanjem u prvom krugu doigravanja. Početkom sezone kada je stigao Butler Wolvesi su postali “dark horse” lige, no tu titulu nikako nisu opravdali. Jedini koji je odigrao cijelu sezonu na nivou je Jimmy Butler, a koliko fali ekipi pokazalo se kada je bio povređen, a Wolvesi su skoro ispali iz doigravanja.

Najveći problem ove sezone (osim trenera…) je igrač Andrewa Wigginsa. Kanađanin je potpisao novi ogromni petogodišnji max ugovor prije početka sezone. To je rezultiralo da se on počne manje truditi i obrani (iako se ni prije nije nešto posebno trudio), a u napadu je prestao pogađati i biti efikasna. Ukratko, najgora sezona karijere je iza Wigginsa.

Wiggins zavija još 5 godina!

To postaje veliki problem za Wolvese, jer osim što je potpisao ogroman ugovor, trener i najbolji igrač ekipe su izuzetno nezadovoljni s njim i njegovim igrama. Butler je izjavio kako nije siguran da želi igrati s Wigginsom, najviše zbog njegovog manjka truda u obrani i lošem pristupu prema treningu. Slično mišljenje dijeli i trener Thibs, a vlasnik Taylor je razočaran s ovim mladićem. -“Odmah sam mu rekao da će dobiti max ugovor. Samo što sam isto rekao da je trebam i nešto od njega. A to je volja da postane bolji igrač.”- izjavio je Glen Taylor.

Wiggins je imao sezonu karijere prošle godine, te je ubacivao 23,6 poena u prosjeku što mu je najviše u karijeri. Ove sezone je pao na samo 17 u prosjeku uz katastrofalne postotke šuta i ostale probleme koje smo već naveli.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*