Pop i Leonard se sastali u Kaliforniji

yahoo.sports

Kako javljaju američki mediji, pre svega ESPN, trener Spursa putovao je početkom ove sedmice u San Diego, Kaliforniju, kako bi se sastao sa ‘odbeglim sinom’ Cawhi Leonardom.

Popovich već nedeljema pokušava dogovoriti susret sa Kawhijem kako bi razgovarao o problemima u četiri oka, o problemima koji su dobri uzdrmali jednu od najpopularnijih franšiza u NBA. Leonard je prošle nedelje i zvanično saopštio kako ćeli napustiti Spurse, sve to bez ikakvog susreta sa čelnicima kluba, saigračima i trenerom Popom.

Već se spekuliše i gde bi Kawhi mogao preseliti, a sudeći po njegovim izjavama to bi mogli biti Lakersi, jer LA je mesto njegovog rođenja, a to je franšiza koja je ubedljivo najpopularnija u ligi. No, Spursi ne žele da ga puste, bar ne u neku od ekipa sa Zapada:

Slučaj Leonard: Kojem će se carstvu prikloniti?

Leonard, koji je dva bude bio biran u prvi All NBA tim, postaje neograničeni slobodni agent narednog leta. Već ove godine Spursi su mu spremili novi ugovor od 219 miliona za pet godina. No, on je odbijao susresti se sa Spursima i Popovichem, jer je smatrao da su prema njemu bili nepravedni.

Već ranije je najbolji igrač Spursa, koji je prošle sezone odigrao tek 9 utakmica zbog neugodne povrede, poslao svom timu niz zahteva koje želi da se ispune ukoliko klub želi da on ostane. Kawhi je tražio da legendarni Gregg Popovich olakša proces treninga, kao i opterećenje igrača, a veruje se da će upravo ovi detalji biti jedan od uslova za nastavak karijere u klubu iz Teksasa. Leonard je tražio i promene u metodici rada najboljeg trenera na svetu.

>> Popusti malo Pope!

Dodatno su ga povredile i izjave nekih saigrača, posebno Tonyja Parkera, koji je implicirao da Leonard ‘pravi slona od muve’ i da preuveličava stvar .

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*