Hawksi ne uče na svojim greškama

Začelje Lige osigurano je za Atlantu Hawkse i iduće sezone. Krenuli su u totalni rebuilding i iduću sezonu-dvije ih ne zanimaju pobjede. Žele ponovo izgraditi kvalitetnu ekipu, no već u početku bi se moglo pokazati da su pogriješili. Bar ako gledamo njihove greške u prošlosti.

Počelo je davne 2001. godine kada u Hawksi mijenjali Gasola za Shareef Abdul Raheema. Iako je Shareef bio jako kvalitetan igrač u svoje vrijeme, jednostavno je bio konstantno ozijeđen, a svi znamo u kakvog se igrača razvio Gasol. Čak i da u ovim godinama dođe u Hawkse bio bi jedan od glavnih igrača. A ovaj trade je odrađen prije 17 godina.

Nakon toga su propustili jednog od najboljih playmakera u povijesti Chrisa Paula, a osim njega i Derona Williamsa koji je prvih sezona u Jazzu bio izuzetno kvalitetan bek. Uzeli su Marvina Williamsa koji se na kraju razvio u solidno NBA krilo. Kao posljednja greška mogao bi se pokazati Luka Dončić. Uzeli su ga na trećem mjestu i odmah ga tradeali u Mavse za Trae Younga. Iako je Young praktički kopija Currya i mogao bi iznenaditi, nekako mislimo da je Dončić bio sigurnija i kvalitetnija opcija.

Još uvijek je rano govoriti za bilo što, no u ovim Hawksima se vidi potpis Travisa Schlenka. Prije ovog posla u Hawksima Travis je bio u Warriorsima. Bio je jedan od glavnih i odgovornih za izbor Currya i Klaya, a sada sličnim putem želi izgraditi i Hawkse. Young je najsličniji Curryu od svih igrača na ovogodišnjem draftu, dok su svojim drugim pickom uzeli Kevina Huertera, odličnog šutera s Marylanda koji nedoljivo podjseća na Klaya.

Travis u Hawksima želi imati mini Warriorse, a s ovim izborima je izleda odlučio da Schroeder može ići. Njemac je već izrazio želju za odlaskom koncem prošle sezone. Rekao je da mu nije u interesu gubiti utakmice, a sada kada imaju Younga mirne duše mogu tradeati Dennisa i tražiti najbolju moguću ponudu za vrlo dobrog beka. Sigurni smo kako će predati ključeve ove ekipe Youngu u ruke, koji će sada imati odriješene ruke kao na sveučilištu te mu je ovo najbolje mjesto da u potpunosti razvije svoj potencijal.

Hawksi ostaju bez glavnog igrača?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*