Kokoškov i njegova omladina

Uz ekipu Denver Nuggetsa definitivni pobjednici ovogodišnjeg drafta su Phoenix Sunsi. Protekle sezone su bili posljednja ekipa u Ligi, no kada im sada bacimo pogleda na roster, lako skontamo da je to vrijeme prošlo. Sunsi sada imaju izuzetno talentiranu i mladu ekipu, punu potencijala i što je još bitnije pokriveni su na svim pozicijama. Posljednje tri godine su radili na ekipi, te imamo Zapadnu verziju famoznog Processa.

Njihov put je počeo još 2015. godine kada su 13. pickom doveli Devina Bookera. Tada je bio najmlađi igrač na draftu, no čim je počela sezone vidjelo se zašto su se Sunsi odlučili baš za njega. Otada je napredovao svake sezone, prometnuo se u prvu napadačku opciju ekipe iz Arizone i jedan od najboljih mladih bekova u Ligi. Najbolje što smo dosada vidjeli od njega je bila utakmica protiv Kelta kada je ubacio nevjerovatnih 70 poena.

Padali rekordi: Neponovljivo veče za Devina Bookera!

Nakon Booker stigao je i Marquese Chriss. Krilni centar koji je nedoljivo podsjećao na Amare Stoudiemirea. Zasada još uvijek nije pokazao puni potencijal, no napredak je vidljiv. Prošle godine stigao je Josh Jackson, sjajno all-round krilo koje je ove godine izabrano u drugu All-rookie petorku. Josh je budućnost ove Lige, odličan obrambeni igrač koji je sjajno nadopunjuje s Bookerom na vanjskim pozicijama.

Kao šlag na tortu Sunsima ove godine su prvi puta u svojoj povijesti imali pravo na prvi izbor drafta. Nekoliko tjedana prije se znalo koga će izabrati, uzeli su krilnog centra Aytona sa Arizone. Već su počele priče o Shaq and Kobe 2.0, no mislim da su zasada te priče ipak malo preuranjene. No, svejedno Ayton je jedan od najboljih igrača ovogodišnjeg drafta,ogroman potencijal a ko Kokoškova će sigurno dobiti dovoljno prilike da taj potencijal i ispuni.

Predvodnik draft klase

Iako su imali prvi pick, razlog zašto su Sunsi najbolje odradili ovaj draft leži u njhovim kasnijim izborima. Prvo su “oteli” Sixersima Mikala Bridgesa. Odlično 3-D krilo sa Villanove koji je možda i najkompletniji igrač na draftu. U svim segmentima igre je vrlo dobar, te sada Sunsi imaju dva allround krila u Jacksonu i Bridgesu. Uz to valja napomenuti da je Bridges pravi pobjednik, jer je uzeo 2 od posljednja 3 NCAA naslova.

Uz sve ovo Sunsi imaju i našeg Dragana Bendera kojemu je sada već vrijeme da eksplodira ko Kokoškova. Dobija Bender minuta i prilike, no nekako se čini da se još uvijek boji preuzeti odgovornost. Fali mu samo još malo da počne dominirati kao što je znao u Europi, a mislimo da će to pod Kokoškovim napokon isplivati. Imaju i Paytona, kojeg su dobili praktički za ništa, no na ovom draftu su se još dodatno osigurali na poziciji playmakera. Za slučaj da Payton bude tražio neke nerealne svote kada mu istekne ugovor. Uzeli su Eliea Okoboa, Franzuca koji iza sebe ima već 3 profesionalne sezone, te je spreman odmah pomoći.

U svakom slučaju Sunsi će ukoliko sve bude išlo po planu, postati prava sila na Zapadu. Imaju stvarno izuzetno puno talenta i sjajnih igrača, draftu su odradili na pravi način i sada je na Igoru da to posloži. Vidjelo smo što je napravio sa Slovenijom, te sigurno u njega ne sumnjamo. Ako je netko pravi trener za ovu mladu ekipu onda je to Kokoškov. Sunca iz Arizone će žarko sjati nekoliko idućih sezona.

Kokoškov novi trener Sunsa!

7 Trackbacks / Pingbacks

  1. Ayton kod Kokoškova kao 1. pick, Bamba na Floridi! - Ostatak Sveta
  2. NBA draft 2018: Ko je koga birao, i kako su prošli naši? - Ostatak Sveta
  3. Tko kosi, a tko vodu nosi? - Ostatak Sveta
  4. Payton još jednom nepoželjan - Ostatak Sveta
  5. "On će biti jedan od najboljih" - Ostatak Sveta
  6. Sunca u novoj ofenzivi - Ostatak Sveta
  7. Phoenix Suns 2018 - 2019: Kokoškov i njegova vizija sagoreli u godinu dana - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*