“Lijenčina” stigla među Celte

Jared C. Tilton/Getty Images

Izvor: Boston Celtics Hrvatska

Celticsi su svoj jedini pick na ovogodišnjem draftu iskoristili da izaberu Roberta Williamsa III.

Iako je na prošlom draftu dobivao interes mnogobrojnih NBA momčadi, Williams je ostao na koledžu (Texas A&M) i tek se ove godine prijavio na draft.

Ovaj centar od 208 cm i 110 kilograma s rasponom ruku od 226 cm jedan je od najboljih finishera iznad obruča i rim-protectora u ovoj generaciji. Sličan je tip igrača kao Clint Capela, DeAndre Jordan i Willy Cauley-Stein – vrhunski bloker, dosta pokretan za svoju visinu, ali bez šuta i bez igre u postu.

U svoje dvije sezone na koledžu bilježio je prosjeke od 11,1 poena, 8,7 skokova i 2,5 blokade po utakmici u nešto više od 25 minuta igre. Unatoč svemu tome, kroz karijeru ga prati etiketa lijenčine, ali ništa što kvalitetno i stručno okruženje Celticsa ne može popraviti.

“Iskreno, ne treba nam više mladih igrača. Williamsa smo draftali zato što daje momčadi nešto što nismo imali. Igra iznad obruča s obje strane, odličan je u skoku i pravi je rim-protector. Dosad nismo imali previše toga”, rekao je kasnije Danny Ainge.

“Što se tiče vođenja lopte i dodavanja, mislim da imamo na čemu graditi. Mislim da će s vremenom poboljšati i šut, ali vođenje i dodavanje je nešto u što ulažemo jako puno vremena s našim centrima i s njim ćemo na tome raditi od prvoga dana”, zaključio je Brad Stevens.

Taj prvi dan će za Williamsa biti 29.6., kada će službeno biti predstavljen kao novi igrač Celticsa.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*