‘Trener gubitnik’ stigao do drugog individualnog priznanja!

BleacherReport

Za najboljeg trenera lige proglašen je Dwayne Casey, koji je u prošloj sezoni vodio tim Toronto Raptorsa.

Casey je u regularnoj sezoni bio jedan od boljih trenera Lige, unaprijedio je igru Raptorsa ove sezone, počeli su igrati puno brže i završili su kao prva ekipa Istoka. Ostvarili su najbolji score u povijesti franšize i činilo se kako je ovo napokon njihova sezona. Klupe im je također bila najbolja u Ligi i dio zasluga tome se svakako mora pripisati Caseyu.

Casey je već dobio priznanje za najboljeg trenera u ligi, a za to su glasale njegove kolege. No, svega dva dana nakon što je odlukom svojih kolega izabran za najboljeg trenera u regularnom delu Dwane Casey dobio je otkaz u Torontu. A u narednoj sezoni gledaćemo ga na kormilu Detroit Pistonsa!

Cavsi i novi ‘King of the North’, Lebron James, presudili su treneru Raptorsa. I pored činjenice da su trijumfalno osvojili Istok sa rekordnih 59 pobeda, nemoć Toronta protiv Kralja je ove sezone možda bila i najizraženija. Treći puta zaredom ih je Lebron izbacio iz playoffa i to je napravio na efektan način. Drugom metlom zaredom, a u posljednih 10 utakmica u playoffu protiv Raptorsa Lebron ima čistih 10-0. Došlo je do toga da je uprava Toronta počela razmišljati i o smjeni trenera.

Nažalost loš nastup u playoffu ga je koštao posla. Ovo je bio pravi presedan, da najbolja ekipa u Konferenciji mijenja trenera. Trenera koji je dva puta proglašavan najboljim stručnjakom u ligi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*