“Bilo mi je 20, samo sam želeo da igram…”

Star Tiger

2.16 cm visoki, snažni centar Dalibor Bagarić počeo je karijeru u Ciboni. Igrajući u njihovoj filijali Benston zabijao je u tadašnjoj ligi 18 poena i imao preko 10 skokova. Njegov potencijal uočili su Bullsi i izabrali ga 24. pickom prve runde na draftu 2000. godine.

Kada je stigao imao je veliku konkurenciju u tadašnjih projektima Bullsa Chandleru i Curryu. Slaba minutaža, tek nešto oko 10 minuta po meču, bila je dovoljna za 3,7 poen i 3,2 skoka.

U svojim vremenima u Bullsima, Bagarić govori kako nije imao sreće.

Promenio sam svoj život. Nisam govorio engleski, ne na nivou kakav danas govorim. Bilo je sjajno što su me Bullsi draftali. Svi su znali za njih, za Jordana, Scottiea, Kukoča…”

Svestan je i gde je mogao više da uradi…

“Trebao sam biti strpljiviji. Bilo mi je tek 20. Samo sam želeo da igram. Drugačije gledaš na te stvari kada si stariji. U svojoj trećoj sezoni, igrao sam garbage time, nikada nisam dobijao veću minutažu u drugoj sezoni, što je bilo nazadovanje u odnosu na rookie i na drugu godinu kada sam igrao mnogo značajnije role. U trećoj sezoni nastupio sam u samo 11 mečeva i samo u nebitnim trenucima meča…”

 

Selidbe, selidbe…

Nakon Bullsa, odlazi u Europu, u jedan od najtrofejnijih klubova Olympiakos. Posle Grčke seli se prvo u Španiju, pa u Italiju, te također ima još jednu epizodu u Ciboni, a od hrvatskih klubova igra i za Dubravu, Zabok i Cedevitu, dok karijeru završava u Brose Basketu 2014-15.

Još jedan naš igrač koji nije uspio ostvariti svoj potencijal. Slaba minutaža i pokoja povreda stajale su ga bolje karijere.

 

 

1 Trackback / Pingback

  1. Naši u NBA: Srba i Hrvata za 9 petorki! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*