“Zašto on uopće dolazi?”

wikipedia

Posljednjih nekoliko sezona su bile izuzetno uspješne za Cavse. Otkako je stigao Lebron konstantno su igrali u Finalu konferencije, a uspjeli su doći i do jednog naslova prvaka nakon fantastičnog preokreta. Sve je funkcioniralo do ove sezone kada je došlo do potpunog raspada. No, dali je to zapravo bilo tako? Nedavno su trojica novinara (Dave McMenamin-ESPN, Joe Vardon-Cleveland.com, and Jason Lloyd-The Athletic) održali podcast u kojemu su iznijeli izuzetno zanimljive pojedinosti. Naime, njih trojica su intenzivno pratili Cavse tijekom 4 protekle godine.

Prema onome što pričaju odlazak Irvinga prošle sezone nije uopće bio nikakvo iznenađenje. Dapače, dugo je i izdržao. Od prvog dana Kyrie nije imao dobar odnos sa upravom, a ni sa svojim trenerom. Toliko je bilo loše da su čak jedno vrijeme razmatrali da biraju Waitersa prije njega… Tijekom utakmica Cavs-Heat dok je Kralj još bio u Miamiu, natuknio je Irvingu kako bi se on mogao vratiti u Cleveland. Na to je Irving u svlačionici izjavio:- “O čemu o priča? Zašto bi on uopće došao, pa ne treba nam?”-

Lebron je svejedno stigao, a odnos Irvinga sa ostatkom ekipe se samo pogoršao. Nije pričao ni sa trenerom Lueom koji je rekao da ga Irving tretira kao stranca. Bilo je i dosta trzavica između njega i Lebrona, a prije samog tradea Irving je poludio. Smetalo mu je to što je ekipa rađena po Lebronu i prilagođena njegovom stilu igre. To bi značilo kada on ode ostaje Irving, a Cavsi će onda morati u rebuilding kako bi ponovo imali konkurentnu ekipu. Nije želio čekati i rekao je kako će ići na operaciju ukoliko ga ne mijenjaju. I tako je Irving završio u Keltima.

Gotovo je: Irving Kelt, Cavsi dobili još jednom picka

Osim sve toga Lebron nije imao ni dobar odnos s Loveom koji je stigao nespreman u Cavse, pa je tu odmah došlo do trzavica. Kada ovo sve vidimo, pravo je čudo što su Cavsi uopće stigli do Finala, a ne ga i osvojili jednom. Sada se to sve raspalo, svatko je otišao svojim putem i vidjeti ćemo tko će na kraju najbolje proći. Irvingu se sada sviđa u Bostonu, Lebron tek treba probati ponovo srušiti Ratnike na Zapadu, dok je Love na trade blocku te ćemo vidjeti gdje bi on mogao završiti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*