Licemjerje NBA Lige

Screenshot/Ostataksveta

Piše: Filip Zagrajski

Licemjerje-jedna od najgorih ljudskih osobina prisutna je kod velikog broja NBA košarkaša. Jedino gora stvar od licemjerja je izdaja odnosno izdajnici, koji prema Danteu idu u onaj najuži, odnosno posljednji, deveti krug pakla, u kojem se nalazi najgori ljudski šlajm.

Svi ste  ovih nekoliko tjedana, mogli vidjeti par  tweetova Kevina Duranta od prije 6,7 godina kako kritizira ostale NBA igrače koji samo žele ići u Lakerse, a nedavno je izjavio da bi liga trebala biti natjecateljska. Zanimljivo da isti „moralni govornik“ potpisao za najbolji tim u povijesti lige koji ga je izbacio iz doigravanja, a par dana nakon ovog sviježijeg tweeta Warriorsi su potpisali Cousinsa.

Naravno i „moralna vertikala“ lige LeBron James često je kritizirao Warriorse i govorio kako se bori protiv super tima, a on je bio začetnik istog, a da ne spominjemo da je 3 puta bježao(Cavsi 2010., Heata 2014. i sada ponovno iz Cavsa) i išao linijom manjeg otpora, iako se zaklinjao kao doživotni sin Ohia.

Čak i najčistiji igrači lige poput Lillard i Leonarda, polako ostavljaju mrlje na svojim karijerama. Dramu sa Leonardom već znate, a Lillard koji se kunio da će biti doživotni Blazer i žestok protivnik supertimova, navodno ne bi imao ništa protiv udruženja sa Jamesom odnosno Lakersima.

Nadalje, kralj tweetera, Joel Embiid, često omalovažava svoje protivnike  kako na terenu tako i van njega, a onda dođu Celticsi i ispraše ga sa 4-1 u seriji i to bez svoja 2 all-star igrača, a ovo ljeto Embiid trenira zajedno sa Tatumom. Jednostavno ne možeš trenirati i provesti ljeto s nekim tko te totalno ponizio, a ti se i dalje predstavljaš kao natjecateljski i karakterni igrač.

Embiid, Bamba i Tatum na zajedničkom treningu!

„Riječi lete, napisano ostaje“- to baš i ne vrijedi za Američke košarkaše. Tako da sve manje pozornosti trebamo obraćati na postkonferencije NBA igrača i njihove objave na društvenim mrežama kao i mainstream novinarima i njihovim PR stručnjacima jer prije ili kasnije će igrači prekrišiti svoja pravila i pojesti svoje riječi, a onda će štakori početi bježati.Licemjeri će se natjecati tko će više blata nabaciti na one kojima se sad ulizuju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*