Prokletstvo igrača koji su napustili Utah Jazz!

Ima li u ovome istine, ali Fadeway World, je napravio paralelu između tri igrača koji su nakon sticanja slave i NBA imena u Utah Jazzu prešli u druge klubove i doživeli – krah! Prokletstvo ili već šta? Idemo redom…

Deron Williams je bio najperspektivniji play koji je zaigrao za franšizu nakon penzionisanja Johna Stocktona. Nakon forsiranog trejda u Netse, propustio je 27 mečeva već sledeće sezone. I nikad više nije bio isti igrač. Njegova karijera išla je silaznom putanjom, a koliko je nazadovao pokazala je kratka epizoda u Cavsima predprošle sezone. Postigao je samo 5 poena u 61 minutu koliko je odigrao u NBA finalima. Nakon toga gubio mu se svaki košarkaški trag.

Trebali su biti naslednici Mailmana & Stocktona, no povrede i loša hemija odveli su ih drugim putem

Karl Malone je čitavu svoju karijeru proveo u Jazzu i njihova je ikona. U trci za prstenom prešao je u Kobeove Lakerse, propustio je 40 mečeva zbog povrede (nikad ranije nije imao toliko dugu pauzu), da bih ih u finalu deklasirali momci iz Detroita sa 4 -1. Nakon toga otišao je u penziju.

MVP bez prstena!

Gordon Hayward je u Jazzu postao All Star. Nudili su mu maksimalni ugovor ali se odlučio za Celticse. Samo 5 minuta prvog meča bilo je dovoljno da se gadno povredi i da zbog toga pauzira svoju prvu sezonu u drugom klubu. Svi ga očekujemo naredne sezone u dresu Ceta, najvećih favorita za osvajanje Istoka i plasman u veliko finale. 

Stravična povreda Haywarda obeležila otvaranje sezone

1 Trackback / Pingback

  1. Utah Jazz 2017 - 2018: Kad rookie diktira, a orkestar svira! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*