Beli je našao svoju novu kuću, ali u NBA!

Screenshot/Youtube

Te što su svi mediji preneli želju Nemanje Bjelice da se vrati u Evropu, kada je stigla jedna ponuda zbog koje bi mogao da se predomisli. Kako je američki portal “Yahoo sports” objavio za Belog postoji interesovanje.

Doskorašnje krilo Minesote i Sakramento Kingsi planiraju početak razgovora o mogućem dogovoru. Vlade Divac, generalni menadžer Sakramenta, navodno je tokom dana pričao sa Bjelicom i objasnio mu prednosti ostanka u NBA ligi naspram odlaska u Evropu“, glasi informacija tog portala.

Želja Kingsa da u ekipi upare Bjelicu i Bogdana Bogdanovića mogla bi da učini franšizu iz glavnog grada Kalifornije još popularnijom u Srbiji, pod uslovom da nekadašnji MVP Evrolige i Divac nađu način za dogovor. Kingi bi Bjelici mogli ponuditi višegodišnji ugovor, a to je ono što i on očekuje.

Fila ga je potcenila

Negdje sredinom ovog prijelaznog roka Nemanja Bjelica je pronašao novi klub. Wolvesi su odlučili da ga neće ostaviti u ekipi, a najbrže je je reagirala ekipa Sixersa. Doveli su Belog na jednogodišnji ugovor i osigurali su odličnu zamjenu za Ilyasovu koji je bio izuzetno bitan u rotaciji Sixersa. Barem se tako činilo na početku. No 4.4 miliona za jednu godinu nije nešto što bi Bjelicu trebalo zadovoljiti. Na kraju se ispostavilo da Beli nije prihvatio ponudu Sixersa, već da je odlučio potražiti novu opciju, možda i ostati u Europi.

– Ne radi se o franšizi zaista ni o Bretu Braunu koji je sjajan čovek i odličan trener. Jednostavno, najvažnija stvar za mene i moju familiju je stabilnost. Uvek ću izabrati ono što je najbolje za svoju porodicu – poručio je Bjelica u razgovoru za “The Athletic”. Jasni su razlozi Bjeličinog odlaska u Europu.

Trenutno postoje dvije opcije u Europi za Belog. Prvi je CSKA, kao vrlo vjerovatno jedina europska ekipa koja može Belom ponuditi zadovoljavajuće uvjete. Osim njih ističe se i Fener, bivši Nemanjin klub. Nema prilagodbe na novi grad i ekipu, sve je tamo već poznato, a Željko Obradović je sigurno već počeo s vrbovanjem.A

U Wolvesima Beli nije dobio pravu priliku. Tj, dobio je povredom Butlera i odmah je pokazao što može. Bio je u to vrijeme jedan od najboljih igrača Wolvesa, no čim se Butler vratio Belom je pala minutaža. Thibs je poznat kao trener koji koristi izuzetno kratku rotaciju, a za Belog nažalost nije bilo dovoljno mjesta. Iako je dokazao da ima… Sada je Thibs izjavio da mu je žao što je Bjelica otišao.

Bjelica čovek odluke, Cassellu preselo vođenje Clippersa od 7 sekundi

-“Bjelica je sjajan igrač, no jednostavno morali smo gledati širu sliku. Nismo smjeli ostati bez igrača, a bojali smo se da će netko Belom ponuditi veliki ugovor i da ga nećemo moći mečirati. Iz tog razloga smo se odlučili za Tollivera, jer on je profil igrača koji nam treba. Jednostavno je on bio sigurnija opcija.”- rekao je Thibs.

Možemo samo reći da je dobro što je Beli otišao iz Wolvsa. Očito nije bio dovoljno cijenjen u Minnesoti. Čim je Thibs zadovoljan s Tolliverom, umjesto bivšeg MVP-a Eurolige, sve je jasno. Ni ove godine ne bi ništa više igrao, dok u Sixersima ili u nekom drugom klubu ima priliku ponovo se dokazati i doći do minuta.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*