“Lojalnost je samo riječ u ovoj Ligi”

Screenshot/Youtube

Ne stišavaju se strasti nakon velikog današnjeg trejda u kojem je Kawhi Leonard konačno napustio Spurse, ali je svima da do znanja da su mu Raptorsi samo usputna stanica. Stoga i ne čudi da mnogi DeMara DeRozana smatraju žrtvenim jagnjetom jer bez velike želje da ode morao je to učiniti, i potpuno razočaran napušta Kanadu. Njegov veliki prijatelj i nekadašnji saigrač Lou Williams nije birao reči:

Sam DeRozan, kojem je rečeno da neće biti trejdovan prošle nedelje, bio je jako pogođen što je podelio na društvenim mrežama:

“Kažu jednu stvar, a onda se dogodi nešto drugo. Ne možete da im verujete. Nema odanosti u ovoj igri. Brzo vas prodaju ni za šta… Uskoro ćete sve razumeti. Ne uznemiravajte me”, poručio je DeRozan preko društvenih mreža.

Nakon ovog tradea sve više igrača je progovorilo o tzv “lojalnosti” u NBA Ligi. Isaiah Thomas je možda i najsvježiji primjer. Igrao je u playoffu za Kelte na dan kada mu je umrla sestra, vukao je povredu kroz tu čitavu seriju i na kraju ubacio 52 poena Wizardsima. Samo nekoliko tjedana nakon toga tradean je u Cavse. Sada je potpisao minimalni ugovor za Nuggetse, tako da je njega “lojalnost” koštala gotovo 100 miliona $.

D-Wade se vratio u Miami nakon nekoliko godina izbivanja. Došao je tamo gdje mu je bilo najbolje, da završi karijeru. On je već veteran, dugo je u Ligi i on zna da je lojalnost samo riječ u ovoj Ligi. Da nikome to ništa ne znači. Ali isto tako je svjestan da je NBA saomo jedan veliki posao.

Ovakav način poslovanja nije nepoznanica za Raptorse.  Prije nekoliko godina, doduše kada je GM bio Colangelo, obećali su Charlieu Villanuevi da će ga mijenjati jedino ako se Jordan vrati iz mirovine. Već drugi dan je bio poslan u Buckse, a vjerujem da znate da Jordan nije imao i drugi povratak košarci.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*