Miami Heat 2017-2018 Povratak ratničke košarke

miami heat
Ostataksveta

Fantastična druga polovica pretprošle sezone davala je nadu navijačima Heata da će njihova ekipa imati sjajnu godinu. Sezona je počela promjenjivo za Heat. Nanizali su nekoliko pobjeda, no znali su pasti i u rupu pa zaredati s porazima. No, nakon 30-ak utakmica sezonu je završio Dion Waiters. Bek šuter koji je donosio puno u ovom limitiranom napadu Heata i to je bio veliki udarac za momke iz South Beacha. No, konsolidirali su se i uspjeli na kraju uhvatiti 6. mjesto Istoka, tako da je cilj za ovu sezonu ostvaren.

 

 

 

 

 

Najbolji igrač je bio naš Goran Dragić, koji je imao nekoliko sjajnih mjeseci. Dominirao je u ovoj ekipi koja je igrala pravu ratničku košarku. To su najbolje demonstrirali u playoffu, gdje su manjak napadačke moći pokušali maskirati obranom i agresivnom igrom. To je funkcioniralo do jednog trenutka, no limiti u ovoj ekipi su ipak izašli na vidjelo. Uz to, imali su problem zvan Whiteside, gotovo cijelu sezonu. Spoelstra ga nikako nije mogao uklopiti u ovu ekipu i obje strane su bile nezadovoljne. Iskočio je Josh Richardson, sjajan obrambeni bek koji je ovu sezonu odigrao na solidnom nivou u napadu.

Miamiev Allstar

Jedini naš predstavnik na ovogodišnjoj All-Star utakmici je bio bek Miami Heata Goran Dragić. Nakon što je prošlih godina nekoliko puta bio zapostavljen, sada je Dragon napokon dobio svoju priliku da igra na skupu svih zvijezda. Ujedno je postao i prvi Slovenac koji je nastupao na All-Staru. Sjajnim igrama ove sezone je izbori nastup na ovoj smotri. Bio je glavni igrač Heata, najbolji strijelac ekipe, te čovjek od kojega je sve kretalo.

“O ovome ću pričati djeci i unucima!

U napadu je bio okosnica ekipa, bilo da je napadao iz tranzicije, koja mu je i dalje najjače oružje, do postavljenih napada kada je uporno vrtio pick and roll te tražio otvorene suigrač. Početkom ove godine je igrao najbolju košarku, te zaradio titulu Igrača mjeseca među našim igračima.

Igrač meseca: Goran Dragić, Miami Heat

Osim Dragona valja izdvojiti i trenera Spoelstru. Iako su mu mnogi spočitavali da je osvajao naslove zbog Velike trojke, Eric je dokazao da je postao fantastičan trener. Napravio je sistem koji savršeno odgovara ovoj ekipi. Pokušava sakriti sve nedostatke i limite koje imaju, te je postavio granitnu obranu. Napad je prepustio Dragonu i na kraju su njih dvojica uspjeli dovući Heat do respektabilne pozicije na kraju sezone.

Miami ima superstara u svojim redovima, njegovo ime je….

Uz ovaj dvojac treba izdvojiti i “Zlatnu ruku” Lige, Waynea Ellingtona. Šuter je imao sezonu karijere u Heatu i postao je igrač koji je ubacio najviše trojki s klupe u jednoj sezoni. Nekoliko puta u sezoni je bio izuzetno “vruć” i demonstirao je svu svoj napadačku silu.

10 stvari koje su obilježile sezonu Miami Heata

Problem zvan Hassan

Tijekom ove sezone, osim povrede Waitera na igru Heata je najviše uticao Whiteside. Nažalost u negativnom kontekstu. Otkriće prije nekoliko sezone je postao višak u ovoj ekipi. Spoelstra nikako nije mogao uklopiti teškog centra u ekipu koji se čitave sezone mučio s pronalaskom forme. Sada Heat aktivno traži novi klub za Whitesidea. Spoelstri se ne sviđa njegov karakter, te konstatno žaljenje oko minuta, a s napretkom Adebaya Hassan više ne bi bio potreban. Ionako je rookie odigrao puno bolje u oba smjera u ovogodišnjem playoffu. No ponuda za sada nema, očigledno malo ko želi da se nosi sa nezadovoljnim i problematičnim Whitesideom, koji polako prolazi i svoj igrački prime.

Sranje se nastavlja, igrača Heata niko ne želi!

Hassan se stalno žalio ove sezone, pa ponekada čak ulazio i u otvorene sukobe s upravom. Nedostatak minuta i loša forma su utjecala na ovog igrača koji više nije ni sjena nekadašnjeg ponajboljeg obrambenog centra Lige. S vremena na vrijeme je podjsetio na stare dane, no to nije bilo niti blizu njegovih najbolji igra iz prošlih sezona.

Guess who’s back

Zadnjeg dana prijelaznog roka Heat je sebi osigurao pojačanje. Vratio se “odmetnik” Wade koji je nakon dvije sezone lutanja odlučio da je najbolja opcija povratak kući. Cavsi su se raspali, sve su razmijenili, a Wadea su poslali u South Beach.

Flash back na Floridi!

Odmah po dolasku je pokazao da nije zaboravio igrati, a posebno dobar je bio u playoffu. Praktički je sam dionio pobjedu Heatu protiv Sixersa, uz svesrdnu pomoć Dragona. Wade je dominirao, pogotovo u posljednjoj četvrtini i podjsetio na najbolje dane. Trenutno je slobodan igrač, a Riley i Spoelstra žele Wadea natrag. Znaju koliko im može dati i žele da barem još jednu sezonu provede u ekipi. Ako ništa drugo da pomogne svojim iskustvom, no sigurni smo da je Wadeu ostalo još goriva u tanku.

Vrijeme protiv Dwyanea Wadea

Teško protiv klinaca

Za svoj suparnika u playoffu Heat je “izabrao” Sixerse. Pred kraj sezone ekipe su mogle kalkulirati na koga će ići iz gornje dijela tablice i Heatu su zapali mladi Sixersi. Pokušali su izuzetno agresivnom igrom na rubu incidenta uplašiti mlade snage Sixersa, no nije im uspjelo. Obrana je u potpunosti zakazala, Simmons je radio što je htio i Heat nije imao odgovor na njega. Još su Sixersi igrali i bez Embiida, a kada se on vratio sve je bilo gotovo. Hassan nije imao odgovor na centra Sixersa i to je dodatno produbilo nezadovoljstvo Spoelstre.

 

 

1 Trackback / Pingback

  1. Southeast 2019 - 2020: Jastrebi puni potencijala, Jordan napokon potpisao poraz - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*