“Mi smo najbolja ekipa u gradu”

patrick beverley
Screenshot/Twitter

Posljednjih nekoliko godina primat u Los Angelesu je preuzela ekipa Clippersa. Kobe je bio na zalasku, a Clippsi su oformili svoj Lob City predvođen Griffinom i Paulom. Iako nikada nisu stigli daleko u playoffu, ipak su osjetili zadovoljstvo kako je to biti najbolja ekipa u gradu. I to ne bilo kojem gradu.

No, dolaskom Lebrona u Lakerse stvari bi se mogle promijeniti. Lakersi nakon dugo godina imaju konkurentnu ekipu, dok se Lob City raspao. Nakon Griffina i Paula, otišao je i posljednjih član, Deandre Jordan. Sada imaju dobro izbalansiranu ekipu, bez velikih zvijezda, a njihova glavna uzdanica na playmakeru Patrick Beverley misli da je to dovoljno da zadrže primat.

-“Nevjerovatno sam sretan što sam u ovako dobro ekipi. Imamo sjajne trener, suigrači su odlični i mislim da možemo daleko ove sezone. I dalje smo najbolja ekipa u gradu. Dati ćemo sve od sebe da dođemo do playoffa. Imamo odličnu dubinu i rotaciju, te mislim da ćemo doći do doigravanja.”- rekao je Beverley.

Patrick nije spomenio niti Lebrona niti Lakerse u svom govoru, već je samouvjeren da će sigurno biti najbolji u gradu. Pored najboljeg košarkaša današnjice to će biti jako težak zadatak, pogotovo kada uzmemo u obzir što je Lebron radio s Cavsima. Koji su manje talentirani od ove ekipe Lakersa koji su sada okupili sjajnu mladu jezgru. Dolaskom Lebron plafon im se neviđeno podigao i mislim da će već ove godine titula najbolje ekipa LA-a ipak ići u Lakerse.

 

1 Trackback / Pingback

  1. Bitka za Los Angeles - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*