Još jedna zlatna generacija

Screenshot/Twitter

Početkom ljeta”Izgubljena generacija” je donijela Hrvatskoj medalju na U20 Eurobasketu. Momci koji su dvije godine prije ispali u B diviziju, vratili su se na velika vrata.

“Izgubljena generacija” u Finalu

Samo malo više od mjesec dana kasnije Hrvatska je dobila još jednu medalju. Zlatnog sjaja. Izvrsna U16 generacija predvođena sinovima bivših košarkaša Prkačina i Perasovića, došla je do naslova europskog prvaka! U finalu su savladali Španjolce, u izuzetnoj napetoj utakmici. U završnici Hrvati su ipak bili mirnije glave i junački su došli do naslova.

Mladi Hrvati na krovu Evrope!

Najbolji igrač turnira je bio Roko Prkačin, sin vrsnog centra Nikše. Nikša je bio poznat po svojoj leđnoj tehnici i snazi, te prepoznatljivom rolingu uz bočnu liniju. Njegov sin je malo drugačiji tip igrača, ne igra toliko na snagu, no i dalje dominira. Od njega bi Hrvatska mogla dobiti izuzetno dobru četvorku. Tijekom cijelog turnira je dominirao, no u Finalu je bio loš u prvom dijelu.

Prvo je zakucao za vodstvo 15-ak sekundi do kraja, da bi Španjolci vratili tricom. -“Želim loptu.”- kratak i jasan je bio Prkačin kod posljednjeg timeouta Hrvata. 6 sekundi do kraja je primio loptu, ugurao je svog čuvara pod koš i postigao pobjedonosno polaganje. Španjolci su promašili svoj posljednji napad i Hrvatska je mogla slaviti.

Prkosno dite u Hrvata!

Španjolci su bili razočarani, pogotovo njihov najbolji igrač Garuba. On je morao presjediti posljednju minutu zbog 5 faulova, te nije bio u mogućnosti pomoći svojoj reprezantaciji. Na kraju ga je tješio ponajbolji hrvatski igrač Tišma koji je dominirao ovu utakmicu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ovo ljeto je bilo sjajno za sve reprezantacije sa naših prostora. Srbija je uzela U18 naslov, Bosanci i Slovenci su izborili A diviziju na U16 turniru, mladi Crnogorci su bili sjajni na U18 prvenstvu. Nažalost njihovi mlađi kolege su ispali u U16 B diviziju.

 

1 Trackback / Pingback

  1. Kad je Riki Rubio brojao do 51! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*