NBA High Tim (ili: svi mi ponekad volimo marihuanu)

CavsNation

Portal Fadeawayworld načinio je listu  od 13 igrača i 1 trenera, odnosno čitav NBA tim, koji je u različitim periodima svoje karijere konzumirao, po sopstvenom ili priznanju drugih, ‘plemenitu i opuštajuću’ biljku znanu kao marihuana.

Evo, ko su junaci naše priče, po imena sigurno kandidati za najsjajnija odličja u svakoj takmičarskoj kategoriji:

Jason Williams

Lucidni i nepredvidivi play Jason Williams, poznatiji kao ‘bela čokolada’ uživao je u opojnim sredstvima a tokom 2000 godine bio je čak i suspendovan na 5 utakmica jer je prekršio pravila lige kada je korištenje droga u pitanju.

Steve Nash

Jedan od najboljih pleyeva koji je igrao u NBA zatekao se u klubu dok se slavio rođendan Jasona Richardsona, od koga je u jednom momentu zatražio posudu. Na pitanja, da li ‘duva’, Nash je odgovorio: “Ja sam iz Vancouvera, brate”.

Photo by Jeff Zelevansky

Stephon Marbury

„Nisam pod ugovorom… Pušim travu ponekad… Ne vozim… Ne sledim pravila…“

Allen Iverson

Iverson je tokom 1997 čak bio uhapšen zbog posedovanja marihuane.

JR Smith

Na pitanje novinara šta misli o tome da Ohio ne usvoji zakon o legalizaciji marihuane, JRS je odgovorio:

“Čoveče, da se to desi, ne bi morao ići nigde u međusezoni”.

AP Photo/Wilfredo Lee

Lebron James

Za ‘kralja’ se ne vezuje mnogo afera i loših stvari, ali je James govorio o tome kako je tokom srednje škole voleo da zapali poneku.

Carmelo Anthony

Melo je kao 20-godišnjak i novajlija u timu Nuggets ate 2004 godine bio osumnjičen za posedovanje marihuane, što je on kategorički odbijao. Navodno je pakovanje marihuana pronađeno u njegovom rancu.

Robert Parish

Legendarni centar Celticsa je kao 39-godišnjak bio suočen sa optužbama za posedovanje i korištenje opojnih sredstava.

Chris Webber         

Dok je igrao za Wizzardse Webber je bio uhapšen i suočen sa kriminalnim optužbama za posedovanje marihuane i napada na policajce.

Kareem Abdul-Jabbar

Izvori kažu da je Kareem koristio marihuana kako bi ublažio glavobolju i hronične migrene sa kojima se suočavao tokom igračke karijere.

AP Photo/Tom Mihalek

Rasheed Wallace

Wallace i Damon Stoudamire priznali su da su pušili marihuanu dok su se nalazili u atomobilu i čekali zeleno svetlo na semaforu.

Andre Boghut

“Mislim da se nikada nisam naduvao u životu. Čini mi se da sam probao neku dravu kao klinac, ali mislim da mi je lik prodao nešto regularno”.

Trener: Steve Kerr, Golden State

Po sopstvenom priznanju Kerr je tokom dve i po godine koristio marihuanu kako bi ublažio bolove u leđima, i utvrdio kako je u pitanju dobra terapija.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*