5 timova koji bi mogli razočarati

Screenshot/Twitter

Nova NBA sezona je pred nama. Ima još dosta do početka, no već s nestrpljenjem čekamo da počne. Puno je pitanja pred novu sezonu, desile su se neke velike promjene u ekipama. Nedavno smo pisali o ekipama koje bi mogle ugodno iznenaditi u novoj sezoni, sada je red da prođemo i onu “drugu stranu medalje”. Portal Fadeaway World predstavlja ekipe koje bi mogle razočarati u novoj sezoni.

Portland TrailBlazers

Ekipa iz Oregona je bila možda i najugodnije iznenađenje regularne sezone. Završili su na visokom trećem mjestu na Zapadu, no nisu se dobro proveli u playoffu. Davis i Pelicansi su ih isprašili sa čistih 4-0 u seriji koja je bila jednosmjerna ulica. Lillard i McCollum su uštopani, a kada je tako onda su Blazersi u velikoj nevolji. Ovo ljeto im je najbitnije bilo da ojačaju rotaciju, posebno na krilnim i visokim pozicijama. Što su Blazersi napravili? Prvo su draftali dvojicu bekova, da bi nakon toga potpisali još dvojicu. Simons i Trent su dobri potencijali, no pitanje je koliko će imati prostora pored 5 ostalih bekova na rosteru Blazersa. Krila su ostala manje-više ista, a Blazersi su svojim poslovanjem preko ljeta postali ekipa koja bi vrlo lako mogla potonuti u novoj sezoni.

Detroit Pistons

Momci iz Motowna nikako da uhvate svoju breakout sezonu. Drummond i Griffin nisu uspjeli donijeti playoff prošle godine, a Pistonsi su na kraju ostali “13 prase”. Ove sezone nemaju nešto pretjerano jaču ekipu. Doveli su nekoliko veterana, a i izgubili su ih nekoliko. Manje-više ista ekipa koja najviše ovisi o svom centarskom paru. Drummond je i dalje loš šuter izvana, iako je radio preko ljeta baš na tome, dok je Griffin sada zdrav, no pitanje je do kada. Kada ti dva najbolja igrača imaju očite mane u igri (šut i povrede) to nikada nije dobro. Ukoliko Griffin ostane zdrav, a Dre odigra sezonu barem na nivou prošle, Pistonsi imaju šanse. Casey će morati dobrano raditi da sve to uklopi.

Dre poput Hardena

Minnesota Timberwolves

Ovo ljeto je postalo jasno da stvari ne funkcioniraju najbolje među Vukovima. Najbolji igrač ekipe je izrazio želju za odlaskom i to samo sezonu nakon što je stigao. To je ujedno i najveći problem ove ekipe. Mladi igrači. Butler je svoje odradio prošle sezone, sigurno će tako biti i ove, no najveće pitanje je napredak KAT-a i Wigginsa. Obojica su stagnirali prošle sezone, posebno u obrani, a njihove igre u idućoj će biti ključne za Wolvese. Lako je moguće da se sve raspadne na pola sezone, da tradeaju Butlera da barem nešto izvuku za njega i tako krenu opet u neki omanji rebuilding. Samo sezonu nakon što su uzeli Butlera da idu na sve ili ništa…

Butler raskrstio s Vukovima?

Charlotte Hornets

Slično kao i kod Vukova, i Jordanu je najveći problem nezadovoljstvo najboljeg igrača. Kemba Walker je u NCAA bio pravi pobjednik, navikao je na velike utakmice, no u Hornetsima nikako da dohvati playoff. Na to se i požalio, te je rekao kako ne misli više propuštati doigravanje. Ova ekipa Hornetsa je dosta limitirana, a preko ljeta nisu baš radili na dovođenju pojačanja. Stigao je Parker koji će sigurno pomoći kao backup bek, no ne treba previše očekivati od njega. Kemba hitno treba pomoć, a najviše nade polažu u sjajnog šutera Monka koji je imao katastrofalnu rookie sezonu. Ukoliko on proigra, Hornetsi  imaju šanse, no lako se može desiti da izgube Kembu, a onda postaju kandidati za začelje Istoka.

“Dosta mi je propuštanja playoffa”

Washington Wizards

Prije dvije sezone su imali fantastične rezultate. Wall i Beal su napokon bili zdravi, a Wizardsi su dobrano namučili Kelte u playoffu. Očekivao se iskorak iduće sezone, no nažalost to se nije desilo. Wall je opet imao velikih problema sa povredama, propustio je većinu sezone a to je uzorkovalo i netrepeljivost u ekipi. Gortat i Wall su se posvađali, a iako ništa nije izašlo u javnost čak je i trener Brooks kritizirao svoje igrače. Izletjeli su u playoffu u prvoj rundi, a sada iako su doveli Howarda umjesto Gortata, najviše ovise o svojim bekovima. Ako Wall opet bude imao sezonu ispod svog standarda, te ako Beal ne izdrži bez povreda, Wizardsi bi mogli jako potonuti. Slično kao i ove sezone.

Ego će te koštati uspjeha

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*