Dončić ne igra za Sloveniju

Fiba

Za koji tjedan počinje drugi krug kvalifikacija za Svjetsko Prvenstvo u Kini. Reprezentacije polako kreću s pripremama i kompletiraju rostere. Hrvatska će biti gotovo u puno sastavu, Srbiji fali trojac iz NBA Lige, dok su Bosanci izabrali novog izbornika. Osvajači Eurobasketa Slovenci također imaju problema pred nadolazeće mečeve.

Glavni igrač Goran Dragić je već rekao zbogom reprezentacije nakon osvojenog zlata, dok ovaj puta neće biti ni njegove “zamjene” Luke Dončića. Novi igrač Mavsa izjavio je kako će morati propustiti ovaj blok utakmica. -“Zadnjih nekoliko tjedana je bila prava ludnica. Jedva čekam zaigrati za svoju novu ekipu, i trenirati kako bi došli do zajedničkih ciljeva. Isto tako, znam da svi znate da za mene nema veće časti od igranja za domovinu. Moje misli su s vama koji se spremate za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.”- započeo je Luka.

“Iako ne mogu biti s vama siguran sam da ćete svoj posao odraditi dobro. Jedno od najvažnijih dostignuća u mom životu je bilo to što sam bio dio ekipe koja je prva i jedina donijela zlato Sloveniji. Moja namjera je da budem jedan od vođa u našoj sljedećoj borbi na elitnom nivou. Sljedećeg mjeseca ću gledati i navijati. Mojim momcima poručujem: Pokažite im tko ste! Nastavite ono što smo skupa počeli! Ubrzo ću biti s vama.”- završio je Dončić.

Luka ima sasvim opravdan razlog za propuštanje ovih mečeva, kao i ostali naši NBA igrači koji neće nastupati. Jokić bi mogao imati sezonu života, Nuggetsi su u naponu snage i ova godina je za njih sve ili ništa. Teo i Bobi nisu dobili dopuštenje, no i Clippersi su u svojevrsnoj tranziciji, jer igraju prvu sezonu bez ijednog člana Lob Citya. Tako i Luka. Pred njih je dug put u NBA Ligi, a najbolje što može napraviti za sebe je, kvalitetno se pripremiti za nadolazeću sezonu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*