Towns bliži odlasku nego ostanku u Minnesoti?

USA Today

Kako stoje stvari, u jeku najavljenih dolazaka bivših Bullsa i okupljanja petorke Chicaga u Minnesoti, jedna od najvažnijih stvari – zadržavanje najboljeg igrača tima Carla Anthony Townsa u timu – daleko je od finalizacije.

Strane pregovoraju oko produžetka ugovora, Towns bi mogao dobiti ugovor od 158 miliona za 4 godine, ali bi to morao potpisati do kraja oktobra. Ukoliko se to ne desi postaće ograničen slobodan agent leta 2019. što znači da u slučaju jednake ponude drugog kluba, Wolvsi neće moći da ga zadrže po svaku cenu.

Prvi pick sa drafta 2015 želi kraći ugovor, a on je u prošloj sezoni odigrao sve mečeve u regularnom delu i beležio je u svojoj karijeri 21,6 poena, uz 11,7 skokova i 0,7 blokada.

Vodio do play offa

Minnesota Timberwolvesi su napokon izborili doigravanje prošle sezone, i to prvi puta još od Garnettove ere. To bi trebalo značiti da su imali uspješnu sezonu. Nažalost to nije slučaj. Početkom sezone doveli su Butlera i očekivale su se velike stvari. Čak su neki išli toliko daleko da ih se prognozira za contendere. Počelo je solidno, no na kraju regularne sezone su morali spašavati svoje playoff mjesto. Dobili su Nuggetse u odlučujućoj utakmici i izborili meč s Rocketsima.

No, na kraju sezone već se upalio alarm vezan za Townsa. Prema nekim izvorima Karl Anthony Towns je nesretan u Wolvsima, te je u jako lošim odnosim s upravom. Čak se spominje kako je zainteresiran za razmjenu. Nije zadovoljan što je tek treća opcija u napadu, što je zapravo samo po sebi apsurd. Pogotovo kada je Wiggins imao katastrofalnu sezonu u kojoj nije mogao ništa pogoditi. Prema usage rateu Wiggins je ispred KAT-a, a prvi u ekipi je naravno Butler. Ovo je veliki problem za Wolvese. Kat je ne samo njihova, već budućnost Lige. U napadu može sve, na obrani još treba raditi no kada to dovede u red mogli bi imati novog Davisa. Pitanje je vidi li i Thibs to ili će i dalje Gibson, Butler i po novom Rose imati glavu ulogu.

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. Jokić ide kod Kokoškova? - Ostatak Sveta
  2. Gdje bi KAT mogao završiti? - Ostatak Sveta
  3. Minnesota Timberwolves 2017-2018: Raspad Vučje jazbine - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*