Najveća greška Nuggetsa?

Screenshot/Twitter

Ekipa Denver Nuggetsa je prošlih godina uvijek odrađivala solidan posao na draftu. Nekada su pogodili, kao u slučaju s našim Jokićem ili Murrayom, a nekada promašili, kao što je slučaj s Mudiayom. Na prošlom draftu su čini se napravili najveću grešku u posljednjih nekoliko godina. Odlučili su tradeati prava na svoj 13. pick u Jazz za 24. pick i Treya Lylesa. Na noć drafta se ovo činilo kao solidan trade, dobili su back up četvorku kao osigrač ukoliko ode Faried, te pick prve runde.

Nažalost po njih ispostavilo se da je taj pick bio Donovan Mitchell. U početku nisu previše žalili jer u tadašnjoj situaciji im bek nije bio potreban, no sada vjerujem da im nije svejedno. Mitchell je trenutno jedan od najboljih rookiea lige i ozbiljno je ugrozio status Kyle Kuzme kao najveće krađe drafta. U još jednom povredama osakaćenom Jazzu prometnuo se u vođu ekipe i bilježi sjajne brojke i igre.

Šlag na tortu je bio fantastičan nastup u playoffu. Podigo je igru na jedan višlji nivo, te je Jazz na njegovim krilima izbacio Thundere. MVP Westbrook i PG nisu imali rješenja za Donovana. Na koncu sezone je bio najveći konkurent Simmons za ROY-a. Ipak nije osvojio, no pokazao je da ga čeka svijetla budućnost.

“Nisam bio Kobeov fan, sve dosada”

Studirao je na Louisvilleu kod Ricka Pitina i bio je njegov go to guy u napadu. Poznato je kako Louisville svoje protivnike gazi čvrstom obranom i zonskim presingom, a nikada nisu obilovali napadačkim talentom. Mitchell je već onda počeo iskakati, nemilice je zabijao na NCAA nivou i već se onda moglo vidjeti da bi mogao biti legitiman NBA igrač. Trenutnim predstavama ima ozbiljnu šansu konkurirati Simmonsu u trci za Rookiea godine, no jedno je sigurno, Jazzeri su dobili zvijezdu.

1 Trackback / Pingback

  1. Utah Jazz 2017 - 2018: Kad rookie diktira, a orkestar svira! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*