Mačvanu ugrožena karijera?

Screenshot/Twitter

Milan Mačvan oponivo je tešku povredu kolena i predstoji mu višemesečno odsustvo sa parketa! Kako je objavio njegov klub Bajern, iskusni krilni centar će ovih dana biti podvrgnut operaciji iste noge koju je povredio 25. januara ove godine. I to se sve desilo na prvom prijateljskom meču nakon povratka:

Teško je ovo primio srpski košarkaš kome je i karijera ugrožena!

“Kao i prošlog puta, dobio sam bočni udarac u koleno, vrlo nesrećno. Dobro je što je sa mnom moja porodica, jer mi je podrška sada zaista potrebna. Biće teško da se još jednom vratim, ali ne i nemoguće. Boriću se za to”, poručio je Mačvan.

Prva povreda i oporavak

Težak udarac je nedavno doživjela reprezentacije Srbije, ali i Radonijićev Bayern. Milan Mačvan je nezgodno stao nakon jednog duela u Eurokupu i doživio je tešku povredu. Stvari odmah nisu dobro izgledale i ostvarile su se najgore prognoze. Mačvan je pokidao ligamente koljena i morao je na dužu pauzu.

Veliki peh za Đorđevića i Srbiju

Prvi korak ka oporavku je već učinjen i Mačvan je bio na operaciji. Operacija je obavljena u klinici u Ausburgu i prošla je odlično. Milan je sada na najboljem putu ka oporavku. Nažalost sezona je sigurno završena za njega, te ga Đorđević neće imati na raspolaganju za reprezentativne obveze. Očekivani je povratak na početku iduće sezone, a poznavajući Milana i njegovu upornost sigurni smo da će biti spreman.

Nakon povrede Mačvan je bio na stotine poruka podrške od bivših i sadašnjih suigrača, a sjajan gest su napravili igrači Bayerna prije utakmice domaćeg prvenstva protiv Bayreutha kada su svi na zagrijavanje izašli u majicama s njegovim brojem i imenom u znak podrške. Inače utakmicu dobili s laganih 96-88, te im je ovo 18. pobjeda u 19. kola Njemačke lige.

To je bilo prije pola godine, a sada nažalost imamo istu priču. Milan Mačvan je na svojoj prvoj utakmici nakon povratka doživio istu povredu. Dobio je nezgodan udarac sa strane u koljeno, te su mu opet pukli prednji križni ligamenti. To znači da Milana još jednom čeka dugotrajna pauza.

Veliki udarac za Srbiju i Bayern, no još veći za Mačvana. Ovo možda znači i kraj njegove karijere, jer ovakve dvije vezane povrede mogu imati veliki utjecaj na igru, pogotovo na mobilnost i pokretljivost. Milan je izjavio kako se vraća još jači, a želimo mu što brži oporavak i povratak na parkete!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*