Da li Bucksima otkucava vreme?

Bucksi su dobili novog trenera. Kako je javio najinformisaniji novinar NBA lige, Milwaukee i Mike Budenholzer dogovorili su četvorogodišnju saradnju. Za njega su se interesovali i drugi klubovi, ali su na kraju Bucksi ponudili najbolje uslove.

Kao i za još poneki klub na Istoku, sezona je bila turbulentna za Buckse. Posljednjih godina nikako nisu imali sreće s povredama. Uvijek je jedan od trojca Giannis-Middelton-Parker falio, te nikako nisu mogli zajedno zaigrati. Trener Kidd je razvio sjajan odnos sa svojim igračima, napravio je pravu klapu od Bucksa. Ova sezona je trebala biti njihova. Giannis je strašno napredovao preko ljeta, Middelton je napokon zdrav, a Parker će se vratiti tijekom sezone.

Sve je zvučalo sjajno, no na terenu su pružali razočaravajuće partije. Uprava je iz tog razloga odlučila dati otkaz Kiddu, pod činjenicom da Kidd nije napravio dovoljno. To je bilo sredinom sezone, a Bucksi su držali osmo mjesto u Konferenciji, te imali pozitivan 24-22 score. Umjesto Kidda za trenera je instaliran Joe Prunty. Kao privremeno rješenje.

>>> Giannis: Šefe, ovo nije u redu

Prlikom njegovog postavljanja odmah mu je dano do znanja da je samo privremeno rješenje. Uprava je odlučila već onda da će na kraju sezone tražiti novog trenera. Prošao je playoff, borili su se no preko sjajnog Bostona nije išlo. Časno su pali u sedam izuzetno napetih i izjedančenih utakmica. Još jedno ispadanje u prvoj rundi za mlade Buckse.

Baj baj Freak, ‘zeleni’ imaju junaka!

Sada slijedi ključno ljeto za Buckse. Moraju pogoditi s trenerom, inače riskiraj puno toga. Kao što smo napomenuli, Kidd je razvio sjajan odnos sa igračima. Posebno Giannisom, licem ove franšize. Kada su počele priče oko otkaza ekipa je u potpunosti stala na Kiddovu stranu. Giannis, Middelton, Bledsoe svi su bili na Kiddovoj strani, skroz do otkaza.

Ukoliko ne odaberu dobro, riskiraju veliko nezadovoljstvo igrača, jer već su smijenili trenera koji im je odgovarao. Trenutno nema kandidata za ovo mjesto. Knicski su sebi već uzeli odličnog trenera, Bud je blizu Raptorsa, tako da im ne ostaje previše imena na burzi. Možda će ići po odnedavno slobodnog Caseya kojega je Lebron “smijenio”.

 

1 Trackback / Pingback

  1. Bucksi zadržavaju Parkera? - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*