Tajno oružje Lakersa srušilo Špance!

Stephen R. Sylvanie-USA TODAY Sports

I dok se Lakersi sve žešće spremaju za novu sezonu, a na njihovim treninzima pršti od znoja i smeha, jedan manje poznati Laker sinoć de dominirao Evropom.

Ukrajinac Svi Mykhailiuk vratio se u svoj nacionalni tim u okviru ovog prozora kvalifikacija i to protiv Španije kojoj je ubacio 23 poena, od toga 5 trojki iz 9 pokušaja, i doveo svoj tim do pobede 67 – 65.

Ali to nije sve. Svi je u toku 26 minuta imao čak 5 ukradenih lopti, po 3 skoka i asistencije i sada je svoj tim doveo na korak plasmana na SP u Kini 2019.

Pun pogodak na draftu!

Sada je apsolutno jasno da je prošlogodišnji draft bio apsolutni pogodak za Lakerse. Slično se čini i za ovogodišnju generaciju. Nisu imali tako visoke pickove kao prošle godine, no čini se da su i ove godine dobro pogodili. Mo Wagner i Svi Mykhailuk pokazali su sjajne stvari već na Ljetnoj Ligi. Wagner će sigurno biti konkurencija Zubcu, no pravi pogodak je Ukrajinac Sviatoslav Mykhailiuk. Momak koji je zabljesnuo na U16 Svjetskom Prvenstvu 2013, gde je ubacivao je 25,2 poena uz 8 skokova, te je izborio petorku turnira.

Tada je zapeo za oko NCAA i NBA skautima, tako da je dobio brojne ponude za studiranje u Americi. Na kraju je izabrao Kansas i tamo proveo sve 4 godine. Prijavio se za draft i prošle godine, no povukao je prijavu, što se na kraju ispostavio kao dobar potez. Svi je u mlađim kategorijama dominirao u napadu, zabijao je na sve načine. Dolaskom na Kansas više je pažnje posvećivao obrani, te je postao i jako dobar obrambeni igrač. Tako da su Lakersi dobili jednog kompletnog igrača koji na ovoj Ljetnoj Ligi pokazuje sve što zna.

Ubacuje 17 poena u prosjeku, a i on je protiv Cavsa odigrao fantastičnu utakmicu. Ubacio je 31 poen, te je uz Harta bio najzaslužniji za pobjedu.

Magic zna šta radi. Okupio je fantastičnu mladu ekipu. Kemija je sjajna i čini se da Lakersi imaju novu “zlatnu generaciju”. Predvođeni Lebronom za koju godinu mogu postati nova sila na Zapadu. Dobra je odluka što Magic nije pod svaku cijenu išao po Leonarda. Morao bi se odreći barem dvojice od ovih mladih igrača za Leonarda. Što bi u ovom trenutku bila greška. Treba dati šansu ovim momcima, barem jednu sezonu. A i Leonard je iduće ljeto slobodan igrač…

Showtime ponovo živi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*