Clippersi stvaraju svoju Superekipu?

Screenshot

Jimmy Butler, sjajni two-way bek, na izlaznim je vratima Wolvsa. Vest dana u NBA je da je sjajni bek ultimativno zatražio trejd od svog tima, a naveo je i timove u koje želi da ide:

Kako su dalje, i to na veliko iznenađenje javili izvori, Butler je kao tri destinacije naveo – Clipperse, Netse, i Knickse. Tri tima koja nisu konkuretna za visoke pozicije, ali koja će 2019. imati dovoljno mesta u capu da Bulteru ponude max ugovor:

Clippersi stvaraju Supertim?

Butler je izabrao ova 3 kluba, kao potencijalne destinacije, gledajući u budućnost. Sva tri kluba imaju mjesta za max ugovore idućeg ljeta, tako da možemo očekivati da će se Butleru pridružiti neki Allstar. Prema Woj-u to bi mogao biti Kawhi Leonard.

Ovisi kakvu će sezonu imati s Raptorsima, no Leonard je izjavio kako bi volio igrati u LA. U Lakersima bi bio u sjeni Lebrona, no u Clippersima bi on i Butler činili stvarno ubojit dvojac. Beverly na jedinici, te Butler i Leonard na dvojci i trojci. Kandidati za najbolju vanjsku obranu Lige.

Velika Želja Lakersa, hoće ga i Boston

Ukoliko Minnesota želi kapitalizovati njegov odlazak (jer postaje slobodni agent idućeg leta), moraće pristati na trejd već sada. A najbolja opcija za to su Lakersi, jedna od Butlerovih ranijih želja.

Prema informacijama, tim iz LA spreman je za njega dati Kylea Kuzmu, Kentaviusa Caldwell-Popa, pickove, pa čak i MVP-a ovogodišnje Letnje lige – Josha Harta:

Mnogi su mediji pisali, uključujući i nas, kako vreme Jimmy Butleru u Wolvsima polako ističe. Sjajni bek je nezadovoljan atmosferom u ekipi, a posebnom pristupom pojedinih mladih igrača poput Carla Anthony Townsa. Njegovo raspoloženje najbojeilustruje i ovaj Tweet koji je preneo sajt Bleacher report:

Nedavno je Butler imao sastanak sa upravom Wolvsa, i sa trenerom Thibodom kako bi razgovarao o svom statusu i razlozima nezadovoljstva. Čini se da taj razgovor nije doneo pomaka jer se i dalje pominju potencijalne destinacije.

Još neke opcije / destinacije?

Butler je u nekoliko navrata isticao da je Kyrie Irving jedan od njegovih omiljenih igrača, i kako bi sa njim voleo zaigrati u istom timu. Stoga su se i pojavile kombinacije da njih dvojica zaigraju uskoro u istom timu. Prva kombinacija je da ih narednog leta, kada obojica postaju slobodni agenti angažuje neki treći tim. Druga opcija je da Butlera Celti dovedu odmah, i to u trejdu u kojem bi mogli ponuditi Gordona Haywarda, ili Marcusa Smarta i Terry Roziera.

No nisu Celti jedini koji bi Butlera već ovo leto rado videli u svojim redovima. Svoje adute imaju još dva tima sa Istoka – 76ersi i Raptorsi, uz Lakerse koji se pojavljuju u svakoj kombinaciji.

Za Butlera bi Phila mogla dati Covingtona i Fultza, dok bi Toronto dao svog snažnog krilnog centra Serga Ibaku.

Butlera znamo kao sjajnog igrača koji igra u oba pravsa, a u prošloj sezoni je za Vukove beležio 22.2 poena, 5.3 skokova i 2 ukradene lopte.

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. Kako bi izgledali Wolvsi da Butler nikada nije došao? - Ostatak Sveta
  2. Thibs ipak ne pušta Butlera? - Ostatak Sveta
  3. TRADE & FREE AGENCY: Svi žele 'crnu ovcu' - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*