Završni dio Procesa

Ostataksveta

Jedan od najvećih “projekata” u NBA je famozni Phillin Process. Istrpjeli su nekoliko godina užasne košarke, skupljali su dobre pickove i polako gradili ekipu. Prošle sezone stigli su do Polufinala Istoka. Imali su sjajnu sezonu, no još uvijek nisu uspjeli napraviti taj završni korak.

Početkom ljeta Sixerse je uzdrmao slučaj Colangelo. Glavni i odgovorni u Sixersima, njihov GM Bryan Colangelo dobio je otkaz. Colangelo je optužen da je koristio lažne profile na Twitteru kako bi vrijeđao svoje igrače, uključujući Embiida, Simmonsa, Fultza i ostale.  

Čitavo ljeto su bili u potrazi za njegovom zamjenom, a ona je napokon stigla. Bivši Allstar Elton Brand je preuzeo ulogu GM-a Sixersa. Na njegov prvi službeni potez kao GM-a Sixersa još uvijek čekamo, no čini se kako bi Elton pojačanja mogao pronaći u svojim redovima. -“Još uvijek nam je potrebna treća “zvijezda”. Lako je moguće da idućeg superstara imamo u Markelleu ili Dariu. Njihov razvoj nam je strašno bitan. Svi čekaju da povučemo neki potez na tržištu slobodnih igrača, no moguće je da i rješenje imamo u svojim redovima.”- izjavio je Elton.

Jedan od navedene dvojice bi mogao eksplodirati iduće sezone. Dario je odigrao sezonu karijere, bio je neizostavni član startne petorke prošle godine. Markelle je s druge strane presjedio više od polovice sezone. Problemi s ramenom i mehanikom šuta provlačili su se čitave godine. No, ovo ljeto je prema riječima trenera Sixersa, sjajno iskoristio i on bi također mogao iznenaditi.

Embiid: “Obožavam Darija”

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*