Obrva ide prema Holywoodu

Fadeway World

Prošla sezona je bila totalno iznad očekivanja za Pelicanse. Na jakom Zapadu su uspjeli doći do playoffa, iako drugi dio sezone bili bez ponajboljeg igrača. Cousins se povredio, no tu je bio Davis da stvar preuzme na sebe. To je odradio izvanredno, imao je nevjerovatnu statistku bez Cousinsa i dovukao je Pelicanse do doigravanja. Tamo su pomeli Blazerse, napravili još jedno iznenađenje, ali kasniji prvaci Warriorsi su ipak bili prevelik zalogaj.

Davis je već i prije ove sezone bio smatran za jednog do najboljiih igrača Lige, a ovom je to samo potvrdio. Pelicansi će sigurno napraviti sve da ga zadrže, no ova godina je pokazatelj da koliko god Davis bude dobar Pelicansi će jako teško doći do borbe za naslov. Bez nekih većih pojačanja. New Orleans nije veliko tržište i ne treba baš očekivati da će najveće zvijezde htjeti doći, a to znači da bi se Davis dugo godina morao boriti s vjetrenjačama (čitaj Supertimovima – Warriorsi, Rocketsi, Lakersi…).

Moguće je da će htjeti otići iz franšize, a priče oko toga su već počele. Najviše zato što je Davis odlučio raskrstiti sa svojim starim agentom. Prve informacije oko nasljednika njegovog agenta su se pokazale točne. Davis je odlučio potpisati sa Rich Paulom, istog čovjeka koji je ujedno i agent Lebrona Jamesa.

2020. godine Davis ima player opciju, nakon te sezone može potpisati Supermax ugovor s Pelicansima. Oni mu mogu dati najviše novaca, no koliko mogu biti konkurentni. Iako će i Lakersim na naplatu doći svi rookie ugovori koje imaju, otprilike u toj sezoni, sigurni smo da bi našli prostora da potpišu Davisa. I na taj način pokušaju ujediniti Lebrona i Obrvu. Njih dvojica garantiraju borbu za naslov, a mladost Lakersa će taman postati afirmirani igrači. Imamo li novi Supertim u najavi?

Za sada postoje tri kombinacije u kojima Davis može stići među Lakerse:

Prva kombinacija: Trejd u februaru 2019

Sezona koja bi mogla doneti nove frustracije za Davisa, jer njegov tim je ovoga leta ostao bez Cousina i Ronda, mogla bi dovesti do trejd kombinacije već u januara. Davis bi otišao put Lakersa, dok bi u drugom pravcu išli Ingram, Kuzma, pick prve runde drafta, Josh Hart i Ivica Zubac. Velika cena za Lakerse!

Druga kombinacija: Trejd tokom leta 2019

Dobre igre i napredak koji se očekuje od Kuzme i Ingrama naredne sezone, idu na ruku Lakersima da to kapitalizuju leta 2019. To znači da bi njihova vrednost skočila, a trejd paket Lakersa kao zamena za Davisa sveo bi se na njih dvojicu + picka prve runde drafta.

Treća kombinacija: Davis dolazi kao slobodan agent 2020

Davis 2020. ima player opciju, i priliku da potpiše novi maks ugovor. Ovo je na duže staze najbolja opcija za Lakersa, ali činjenica da će Lebron tada imati skoro 36 godina i da će polako razmišljati o kraju karijere ne nudi prostora za manevar.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*