“Još nisam umirovljen”

Screenshot/Youtube

Jedno od najboljih četvorki u nekoliko poslednjih godina Chris Bosh bi se mogao vratiti na teren. Tokom svoje poslednje dvije sezone u Heatu je mučio muku s bolesti pluća zbog koje je morao prekinuti karijeru. Isprva se činilo kako bi mogao nastaviti, no pojavile su se komplikacije i nije dobio doktorsko odobrenje da nastavi karijeru. Heat ga je otpustio i sklonio njegov ugovor s capa i Bosh je postao slobodan igrač.

Bosh: “Osećam se sjajno!”

Svo ovo vrijeme se mislilo da je Bosh odigrao svoje poslednje minute na NBA parketima i da je bolest nažalost pobijedila, no on i dalje želi povratak na parket. -“Dati ću si još jednu šansu da zaigram u idućoj sezoni. Samo još jedna i to je to.”- izjavio je Bosh.

-“Još uvijek razmišljam o tome. Još uvijek pokušavam prekočiti tu prepreku i probati se vratiti. Radujem se mogućem povratku. Siguran sam da bi mogao pomoći nekoj ekipi, u najmanju ruku kao neka 3-D opcija.”-

Kao prva zainteresirana ekipa se spominju Knicksi. Bosh je sinoć bio na utakmici, te je kratko pričao o svom povratku. Izrazio je želju da još jednom zaigra NBA košarku prije Allstara pauze, a čini se da bi to moglo biti u dresu Knicksa.

 

Iako još uvijek nije dobio doktorsko odobrenje da igra, izgleda da se osjeća puno bolje. Zainteresiranih klubova još uvijek nema, vrlo vjerovatno je rizik još uvijek prevelik. No, Bosh bi sigurno mogao odigrati neku backup ulogu, za 10-ak minuta po večeri. Samo je pitanje u kakvoj su stanju njegova pluća, što je najveća prepreka za klubove.

1 Trackback / Pingback

  1. Top destinacije za Chrisa Bosha - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*