Katastrofa, Spursi ostali bez kompletne bekovske linije!

screenshots

Povreda Dejounte Murraya već je dovoljno uzdrmala već i onako uzdrmanu franšiz iz San Antonija, koja sa nikad manje ambicija i poverenja ulazi u novu sezonu. Povreda budućeg prospekta Spursa i talentovanog playa već je bila šamar podmlađenom timu, da bi nakon toga usledila serija novih povreda.

Prvo je rookie Lonnie Walker otišao na operaciju meniskusa na desnom kolenu, samo dan posle Murrayeve povrede, i vratiće se tek nakon 6 do 8 sedmica, da bi povredu ligamenata doživeo i Derrick White koga je Popovich koristio kao prvu play opciju nakon Murrayeve povrede. White je protiv Hawksa dao 15 poena, imao je 6 skokova i 3 asistencije za 29 minuta. I on će odustvovati od 6 do 8 nedelja.

Tako je bekovska linija Spursa spala na Bryna Forbesa kao i na veterana Patty Millsa koji će izgleda od back up opcije preuzeti najveći teret na početku nove sezone.

Nova era

Nova era Spursa je trebala početi ove sezone. Predvođeni novom akvizicijom Derozanom te sada već starosjediocem Aldridgeom, tražili su trećeg igrača kako bi opet imali “veliku trojku”. Izbor je logično pao na Murraya, još jednog dragulja kojega su Spursi izvukli preko drafta. Prošle godine je izbacio Parkera iz postave, te pokazao sjajne igre, pogotovo u obrani.

Sa svojim dugačkim rukama i brzim kretnjama vrlo brzo je postao jedan od najboljih perimeter defendera u Spursima, a ove sezone je trebao napraviti još veći iskorak. Očekivali smo velike stvari od njega, da preuzme “štafetu” od stare garde Spursa, no nažalost na to ćemo morati još malo pričekati.

Murray je potrgao ligamente koljena u predsezonskoj utakmici. Nakon pada je jedva odšepao do svlačionice i sumnjalo se na najgore. Nažalost, ostvarilo se i Murrayu sada predstoji duža pauza.

I sam je objavio kako jedva čeka da se vrati na parket, a mnogi NBA igrači su mu poželjeli brz oporavak. Jedan od najbržih je bio i sam Lebron James koji je čak pružio Murrayu i pomoć, ukoliko je bude trebao.

 

1 Trackback / Pingback

  1. FREE AGENCY: Teo u Spursima?! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*