Ja nisam novi Curry, ja sam Trae i sinoć sam utišao the Land!

screenshot / youtube

Možda pobeda Nuggetsa nad Warriorsima i nije iznenađenja, ali pobeda Hawksa nad Cavsima, i to usred Clevelanda, svakako jeste.

Hawksi su torpedovali Cavse sa 133 – 111, a predvodio ih je rookie Trae Young sa čak 35 poena, šutirajući 6 od 14 za tri, i podelivši 11 asistencija uz dva skoka. Tako je nešto poslednji pre njega pošlo za rukom samo Stephu Curryju, naravno isto kao rookie igraču. Dodatno, Young je sa 20 godina i 32 dana postao drugi najmlađi igrač u istoriji NBA lige koji je na meču imao više od 35 poena i deset asistencija. Mlađi od njega je bio Lebron James.

Cavsima je ovo treći poraz u sezoni. U meč su dobro ušli, imali su plus 14 u toku druge čevrtine, ali ih je furiozni Young poemo u nastavku. Ni 19 poena Clarksona sa klupe, double double Lova (16 p, 17 sk), te 16 poena Hilla nisu pomogli.

 

Kockanje se isplatilo

Hawksi su jako riskirali na ovom draftu. Tradeali su Dončića kako bi mogli uzeti Trae Younga. Momka koji bi mogao postati novi Curry, no i pokazati se kao flop. Kako je igrao na prvoj Ljetnoj Ligi, činilo se kako su Hawksi grdno pogriješili. Mučio se sa šutom i ukupno pogodio samo 9/36 šuteva tijekom Lige. Većina pokušaja čak nije niti bila blizu obruča i Young je izgledao kao da baca cigle. No do kraja izdanja u Vegasu pokazao je svoje pravo lice, a to je pokazalo i otvaranje sezone i sinoćni meč sa Cavsima. Da su Hawksi dobro uradili odlučivši se da počiste ekipu i grade tim oko njega:

“Želim biti novi Steve Nash”

“Kada sam odrastao najdraži igrač mi je bio Steve Nash. Iako ih pokušavam ukombinirati, pokušavam ipak više biti Steve Nash, nego Curry. Iako me često uspoređuju s Curryem zbog stila igre i slažem se s tim. No Nash je Hall of Famer, ne sumnjam da će i Curry biti nakon karijere. No želim pokazati da znam dodavati. Moram na tome raditi i biti još bolji,” izjavio je Young tokom leta, no obzirom na to kako igra i činjenicu da je za njega već pročulo uskoro ćemo umesto ‘novi Curry’, ili ‘novi Nash’, govoriti – Young, Trae Young!

1 Trackback / Pingback

  1. Jokić i Harris srušili šampiona, Denver na vrhu NBA! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*