Top 5: Učinak naših za 20/10 i 21/10/2018

Ostataksveta

1 Nikola Jokić

Ostataksveta

Nuggetsi su krenuli sjajno u ovu sezonu. Zasada nemaju niti jedan poraz, a za dvije posljednje pobjede najviše duguju jednom igraču. Nikola Jokić je odigrao maestralan meč protiv Sunsa. Poželio je dobrodošlicu Aytonu u Ligu. Gotovo savršen meč za Jokera, postigao je 35 poena bez promašaja, a uz to ubilježio i TD učinak. Jedini uz Wilta Chamberlaina sa takvim brojkama. Noć nakon je bio nešto “slabiji”. Stradali su aktualni prvaci Warriorsi, a Nikola je opet imao sjajan meč. Ubacio je 23 poena, dodao 11 skokova uz 6 asista i Nuggetsi su nakon najtežeg ispita u Ligi i dalje ostali neporaženi.

2 Luka Dončić

Ostataksveta

Luki nije dugo trebalo da uđe u naših Top 5. Samo dvije utakmice. Protiv Wolvesa Luka je bio glavni igrač Mavsa. Preuzimao je odgovornost u najbitnijim trenutcima, baš kao i u Realu. Izuzetno hladnokrvan, nastavio je pogađati ono što je pogađao u Europi prošle sezone. Luka je meč završio sa 26 poena, a postao je jedini rookie uz Lebrona Jamesa koji je u svojoj drugoj NBA utakmici imao ovakve brojke. Uz njega i Smitha Jr. Mavsi se ne moraju bojati za svoju budućnost. Ona je sigurna u Luknim rukama.

3 Nikola Vučević

Ostataksveta

Magic je protiv Sixersa do samog kraja bio u utakmici, najviše zahvaljujući Vučeviću. Vuč je odigrao uvjerljivo najbolji meč sezone, ubilježio je TD učinak, a bio je izuzetno efikasan. Pogodio je sve 4 trojke koje je šutnuo, a za 27 poena mu je trebalo samo 15 lopti. Držao je Embiida relativno dobro, nije previše ispadao, dok je u napadu odradio lavovski posao. Pogađa je i šuteve sa distance, a ispod samog obruča je također bio velika opasnost. Nažalost Magic je na kraju potpisao poraz, no Vuč je odigrao maestralan meč.

 4 Goran Dragić

Ostataksveta

Fantastično šutersko poluvrijeme dovelo je Hornetse do velike prednosti. Imali su u prvom dijelu preko 50% šuta izvan linije 7,24. No Heat se nije predavao. Na krilima Wadea i Dragona polako su stizali rezultat, te drugo poluvrijeme dobili sa čak 20 poena prednosti. Dragić je bio odličan, ubacio je 20 poena uz 7 asista i vukao je svoju ekipu kada je bilo najpotrebnije. Nažalost na kraju su poklekli, Hornetsi su se spasili i veliki preokret na kraju nije dovršen.

 

5 Dario Šarić

Ostataksveta

U ovoj sezoni ruka baš i ne sluša Šarića. Šuterski uopće nije raspoložen, a tako je bilo i ovaj meč. Samo 3 pogođene trojke iz 8 pokušaja za ukupno 13 poena. No, Dario je to nadoknadio u drugim segmentima. Obranom, te allround predstavom. Uzeo je 9 skokova, od toga 3 napadačka, te je imao čak 5 asista. Sixersi su se na kraju provukli protiv Magica.

 

1 Trackback / Pingback

  1. Top 5 individualnih mečeva u sezoni: Jokić, pa svi ostali! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*